26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBILJEŽAVANJE

Unatoč epidemiološkoj situaciji, Stožer odobrio vukovarsku Kolonu sjećanja, Božinović objasnio kako će izgledati
U

O odluci se danas govorilo i na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite RH prilagodio je odluku o javnim događajima i okupljanjima na kojima je više od 50 osoba. Razlog je Kolona sjećanja, tradicionalno obilježavanje koje će se 18. studenoga održati u Vukovaru, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje na kojemu se očekuje oko 500 osoba.

O odluci se danas govorilo i na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH.

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera Davor Božinović odgovorio je na pitanje novinara.

– Obilježavanje dana sjećanja jedan je od najvažnijih blagdana u Hrvatskoj. Bilo bi neodgovorno o njemu ne promišljati s epidemiološkog aspekta. Kolona sjećanja provodit će se drugačije, postignut je optimalan epidemiološki okvir. Sjetit ćemo se najveće žrtve te učiniti sve kako bi se održalo na odgovarajuć način. Blagdan Svih svetih, prema našim podacima, dobro je prošao. Nema razloga da tako ne bude i u Vukovaru. Poručujemo onima koji su iz drugih gradova, ne Vukovara, da dan obilježe paljenjem svijeća. Izmijenili smo odluku kako bismo stvorili pravnu pretpostavku za nešto što je itekako očekivano u organizaciji ministarstava, HZJZ-a, Grada Vukovara, nacionalnog, županijskog i gradskog stožera. Kao što ste čuli, epidemiolozi su primijetili dvije kritične točku, kod bolnice i na groblju. U koloni će biti skupine po 25, između kojih će biti razmak od 50 metara, uz razmak između sudionika. Budu li se svi toga držali, neće biti rizika. Angažirat će se i redarska služba. Tjedan pred obilježavanje Dana sjećanja pozivat ćemo ljude da na drugačiji način odaju počast žrtvi. Uz vašu pomoć, vjerujem, u tome ćemo uspjeti – kazao je Božinović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Micro Matic

Velika međunarodna grupacija preuzela obiteljsku tvrtku, Bilić: Privlačni smo investitorima

Grad Ludbreg dobio je novog investitora. Radi se o grupaciji Micro Matic, međunarodnoj industrijskoj grupaciji sa sjedištem Odenseu u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×