Unatoč odlasku HDSS-a iz koalicije, HDZ tvrdi da većina u skupštini nije upitna

13:28h
0
Vodeća koalicija i dalje će imati većinu u županijskoj skupštini

Izalazak HDSS-a i njihovog vijećnika Vlade Miklobušca iz koalicije nije iznenadio njegove sad već bivše koalicijske partnere. Miklobušec je to najavio još na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, krajem prošle godine, kada nije dao potporu proračunu.

Stoga od tada vladajući u županiji nisu računali na njega kao člana koalicije, objasno je predsjednik Županijske skupštine Damir Felak iz HDZ-a. Do sastanka koalicije s HDSS-om prošlog vikenda došlo je na inicijativu te stranke, kako bi se vidjelo može li se nastaviti suradnja u Županijskoj skupštini, objasnio je Felak te napomenuo da su dogovorili da se s detaljima neće izlaziti u javnost.

– Ja samo mogu reći da nije korektno od Miklobušca da iznosi neke stvari koje su se eventualno događale na sastanku, mada ja osobno vrijeđanja kakva on spominje nisam zamjetio. Ali da je bilo burne rasprave i da su mu svi članovi koalicije jako zamjerili njegovo ponašanje na Županijskoj skupštini zadnjoj, to je točno – kazao je D. Felak.

Unatoč gubitku vijećničkog glasa Miklobušca, Felak ne očekuje da će se u omjeru snaga u Županijskoj skupštini nešto promijeniti, odnosno vjeruje da će koalicija HDZ-HSS-HSU-A-HSP i dalje imati većinu.

– Omjer snaga u Županijskoj skupštini po mojim saznanjima bit će kakav je bio do sada. Prema tome, vidjeli ste događanja na zadnjoj Županijskoj skupštini, da je proračun usvojen sa 21 glasom. Ja očekujem da će ova koalicija imati najmanje toliko glasova i ubuduće – smatra predsjednik Županijske skupštine.

Naime, iako će ostati bez potpore Miklobušca, kako doznajemo, vladajuća koalicija će dobiti glas Helge Jug, za koju se očekuje da će se priključiti HSS-u. Hoće li tome biti tako vidjet će se uskoro.

Iduća Županijska skupština sazvana za 3. ožujka u Križevcima.

Izvor. Radio Koprivnica

čitam...