Unatoč recesiji, Hartmann u 2010. poboljšao rezultate te povećao plaću zaposlenicima

20:50h
0

Jedna od najuspješnijih koprivničkih kompanija Hartmann d.o.o. objavila je rezultate poslovanja za 2010. godinu. Gledano usporedno na 2009. godinu, proizvodnja Hartmanna  povećana je za 4% uz gotovo stopostotno iskorištenje kapaciteta tvornice. Prodaja je povećana za 3%, a svakako treba naglasiti kako je prodaja na tržištu jugoistočne Europe povećana za čak 12%. Isto tako, izvoz je povećan za 10%, a prihodi za 6%.

 

Prosječna neto plaća zaposlenika u prošloj je godini porasla za 2,2% i iznosi 5 270 kuna, dok sa ostalim primanjima to iznosi 5 610 kuna po zaposleniku. 

– Osim toga, dovršene su planirane investicije, što znači da je izgrađeno novo skladište za gotovu robu, instalirana je nova linija za tisak, modernizirani su mnogi dijelovi tehnologije, a i dovršeni su projekti infrastrukture koji omogućavaju daljnji razvoj – izjavio je generalni direktor Boris Garaj te dodao kako je kompletno poslovanje ostvareno vlastitim sredstvima, bez kredita i sa redovnim podmirivanjima svih obveza prema dobavljačima.

Nastavak dobrog rada i poslovanja očekuje se i u 2011. godini, a u prilog tome ide i projekcija plana koja pokazuje dobra očekivanja u prodaji i daljnji rast proizvodnje. Uspješno poslovanje tvrtke osjetiti će i zaposlenici sa kojima je ugovoren rast plaća od 2,5% pri čemu će jedan dio biti isplaćen kao uplata za dopunsko zdravstveno osiguranje, a jedan dio kao rast vrijednosti osnove satnice.

Melita Bači umjesto Borisa Garaja na mjestu generalnog direktora 

U godini koja je pred nama dogodit će se i promjene u upravljanju i rukovođenju tvrtkom, a to znači da će Borisa Garaja na mjestu generalnog direktora zamijeniti sadašnja direktorica prodaje i članica Uprave Hartmann Hrvatska Melita Bači. Naime,  prema dogovoru sa Upravom Grupe, od 1. srpnja 2011. godine, Garaj će preuzeti poslove posebnog savjetnika Predsjednika Grupe, za strategiju i razvoj poslovanja u južnoj i jugoistocnoj Europi.

Istovremeno, Garaj će preuzeti i mjesto predsjednika Nadzornog odbora Hartmann Hrvatska, čime će se osigurati kontinuitet njegovog prisustva u poduzeću.

 

čitam...