Upisi u srednje škole/Prvi put učenici se upisuju preko interneta

13:48h
0
Učenici se mogu prijaviti u najviše pet srednjih škola

Kao što je već slučaj pri odabiru fakulteta, upisi u srednje škole ove godine po prvi put odvijat će se preko interneta.

Najveći dio posla bit će odrađen u osnovnim školama, pri čemu je, kako nitko ne bi ostao neupisan, ključna dobra suradnja učenika, roditelja i nastavnika. Konkretno o samom postupku županijski pročelnik za prosvjetu Mladen Antolić najavljuje:
-Učenici se mogu prijavljivati u maksimalno pet srednjih škola na maksimalno 10 programa. Praktički već sada je taj internetski put otvoren, no naravno, tek kada završi redovna osnovna škola, a to je 14. lipnja, djeca će se prijavljivati i 5.srpnja zapravo ćemo imati prvi izlist rezultata prvog ljetnog upisnog roka – rekao je Antolić.

Za one koji ne uspiju u prvom, predviđen je jesenski upisni rok, u vremenu od 19. do 29. kolovoza, kazao je pročelnik Antolić i pozvao razrednike osmih razreda naše županije i roditelje da se maksimalno uključe u ove upise.
– Ove će se godine zapravo dogoditi da učenici neće ni vidjeti srednju školu, dakle oni će doći prvi dan nastave u rujnu, a sve drugo će obaviti u svojoj osnovnoj školi, dakle preko interneta – kazao je Antolić.