USKOK podignuo optužnicu protiv Ivana Kolara

17:07h
0
Ivana Kolara čekaju teški dani

Nakon što je u svibnju priveden u istražni zatvor te nakon 25 dana pušten iz njega, USKOK je u srijedu podigao optužnicu protiv Ivana Kolara, člana Predsjedništva HSS-a, bivšeg saborskog zastupnika i bivšeg načelnika Općine Molve. Osim Kolara, optužnice su podignute protiv Anđelka Toše, vlasnika bjelovarske građevinske tvrtke Jata i protiv Željka Radića, direktora te iste tvrtke.

Naime, Kolara i Radića tereti se da su na traženje Toša 2007. i 2008. godine sklopili poslove između Općine Molve i tvrtke Jata s namjerom da se građevinskom poduzeću pribavi protupravna imovinska korist. Na taj način oštetili su Općinu Molve za 5,6 milijuna kuna.

 

Nakon što je u svibnju Kolar priveden, šef HSS-a Josip Friščić najavio je njegovu suspenziju sa stranačkih dužnosti, ali to se još danas nije dogodilo.

Podsjetimo, Kolar je 12 godina bio načelnik Općine Molve, a to je mjesto prošle godine izgubio od HDZ-ovca Stjepana Fosića. U Hrvatskom saboru bio je u tri mandata, bio je predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza i jedan je od 28 članova predsjedništva HSS-a. Također je bio i savjetnik ministra poljoprivrede, no u svibnju je nakon uhićenja razriješen te dužnosti.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW