Udruga slijepih

Svoje uskršnje rukotvorine slijepi će sa svrhom razbijanja predrasuda prezentirati ispred tržnice

Uz prilagođene metode rada, članice i članovi udruge izradili su preko 70 unikatnih predmeta koje će prezentirati idući ponedjeljak na štandu ispred koprivničke tržnice od 9.30 do 12 sati.

15:12h
0
Unikatni radovi korisnika
Rezultati radionica // Foto: Udruga slijepih

U sklopu zadnje godine trogodišnjeg programa „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!”, tijekom proteklog tjedna Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije za korisnike je organizirala kreativne radionice, kroz koje su izrađivali ukrasne uskršnje predmete.

Svrha radionica je, uz održavanje radno-okupacijskih navika, razvijanje percepcije o sebi kao kreativnom i stvaralačkom biću koje je sposobno kreativno se izraziti bez obzira na oštećenje vida, ali i razvoj fine motorike, percepcije predmeta u prostoru i naravno, širenje društvenih krugova.

Uz prilagođene metode rada, članice i članovi udruge izradili su preko 70 unikatnih predmeta koje će prezentirati idući ponedjeljak na štandu ispred koprivničke tržnice od 9.30 do 12 sati.

Korisnici će sami provoditi promociju svojih rukotvorina sa svrhom prezentacije naučenih komunikacijskih vještina i direktnog razbijanja predrasuda građana o (ne)mogućnostima slijepih osoba.