Uspješna premijera // Pobjeda Podravke, Ivana Kapitanović zaustavila Sesvećanke

20:12h
0
Ivana Kapitanović odlično je branila // Foto: Mario Kos

Podravkini navijači sa zanimanjem su očekivali prvu natjecateljsku utakmicu u novoj sezoni. Turniri i pripreme su jedno, a borba za bodove ipak nešto drugo. Premijera je za hrvatske prvakinje bila uspješna, upisana su dva boda protiv Sesveta Agroproteinke.

Ekatarina Nemaškalo bila je najefikasnija sa šest pogodaka // Foto: Mario Kos

Iako su i u prvom poluvremenu domaće rukometašice imale vodstvo (3:0, 12:8), nisu se do odmora uspjele odvojiti na veću razliku. Odluka je stigla nakon poluvremena, jer su podravkašice u nastavak ušle u višoj brzini, ”stisnule” su obranu i serijom od 5:1 u 20 minuta nastavka riješile pitanje pobjednika.

Kronikusi su podržali koprivničke rukometašice // Foto: Mario Kos

Pritom valja istaknuti najbolju pojedinku utakmice, vratarku Podravke Ivanu Kapitanović, koja je svojim obranama, posebno u nastavku, zaustavila Sesvećanke i srušila im svaku nadu u eventualno iznenađenje. Nisu Koprivničanke birljirale u napadu, bilo je i promašaja, nešto je obranila i Pijević, ali su bodove osigurale dobrom igrom u obrani. Najefikasnija je bila Nemaškalo sa šest, potom Milošević s pet i Džono sa četiri pogotka.

Selena Milošević dirigirala je Podravkinom igrom i postigla pet pogodaka // Foto: Mario Kos

Uglavnom, led je probijen i sad bi trebalo biti lakše. U 2. kolu Podravka sljedeće subote gostuje kod Zrinskog u Čakovcu, a potom 26. rujna dočekuje Bjelovar.

Dora Krsnik protiv obrane Seesvećanki // Foto: Mario Kos

PRVA HRL-Ž, 1. KOLO

PODRAVKA VEGETA – SESVETE AGROPROTEINKA 20:14 (12:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 250. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd Ma moru). PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (15+2), Milenković; Nikšić 1, Dežić 1(1), Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 1, Milošević 5, Džono 4, Nemaškalo 6(3), I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak, Franković 2. TRENER: Goran Mrđen.

SESVETE AGROPROTEINKA: Pijević (11+1), G. Bešen; Karaula, Jakara 1, Pa. Stopić 2, Blažević 3(1), Pe. Stopić 1, Benko 1, Vlajsović 1, Petrušić 1, Bezjak 1, Peraica, Milić 3(2). TRENER: Nikola Škorić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(4), Sesvete Agroproteinka 6(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 min. (Džono), Sesvete Agroproteinka 4 min. (Karaula, Pa. Stopić).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).

Lana Franković zabila je dva gola svojoj bivšoj ekipi // Foto: Mario Kos

Utakmicu je došla pogledati i predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke Olivija Jakupec // Foto: Mario Kos