Uspješni koprivnički glazbenik i svjetski putnik Igor Petričević s Duom Iris na jadranskoj turneji

10:54h
0
Duo Iris - Aleksandra Babić i Igor Petričević

Mladi i perspektivni glazbenici Aleksandra Babić i Koprivničanac Igor Petričević upoznali su se u vrijeme studija na Glazbenoj akademiji u Zürichu i Konzervatoriju u Lausanni u Švicarskoj. Zajedno sviraju od 2008. godine te su svoje prve nastupe održali u Zürichu.


Igor i Aleksandra zajedno sviraju od 2008. godineTrenutno su apsolventi na Akademiji za glazbu, dramu i ples „Anton Bruckner Privatuniversität” u Linzu u Austriji gdje studiraju klasičnu gitaru u klasi Marianne Waidhofer.

Osobitu pažnju posvećuju usavršavanju na području glazbene pedagogije te je zanimljivo napomenuti da oboje već predaju gitaru u glazbenoj školi u Linzu.

Njihova ljubav prema glazbi, talent, trud i avanturistički duh odveo ih je na brojna putovanja gdje su oblikovali jedinstveni stil.

Putujući u mnoge europske zemlje te u SAD, sudjelovali su na gitarističkim festivalima te imali priliku raditi s renomiranim gitaristima kao što su David Russel, Alvaro Pierri, Scott Tennant, William Kanengiser, Carlo Domeniconi, Oscar Ghiglia, Hubert Käppel, Dale Kavanagh, Aniello Desiderio, Gaëlle Solal, Christian Haimel…

Godine 2009. postali su članovi gitarističkog ansambla Diversus iz Irske s kojim su snimili CD te održali koncerte diljem Irske, uključujući koncert u poznatoj koncertnoj dvorani National Concert Hall u Dublinu te u Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj.

Duo Iris će se 12. rujna predstaviti i koprivničkoj publiciNakon uspješnih nastupa, 2013. godine, rođena je ideja o osnivanju dua Iris. Njihov projekt pod nazivom Balkan meets Latino (Balkan se susreće s Latinom) uključuje izvrsne skladbe s područja Balkana kroz koje se prepoznaju tipični balkanski korijeni pomiješani s duhom gitarističke glazbe Južne Amerike.

Ovaj uspješan duo trenutno se priprema za turneju po jadranskoj obali gdje će održati koncerte u Karlobagu, Murteru, Tisnu, Blatu na Korčuli te u Brelima.

Svoj projekt prezentirat će koprivničkoj publici 12. rujna u Gradskom Muzeju u Koprivnici u sklopu 5. Classical Guitar Weekenda u organizaciji Udruge gitarista klasične gitare Allegro.

čitam...