6.8 C
Koprivnica
Utorak, 27. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
biciklirajte i uživajte

Uspostavljena online platforma za rezervaciju smještaja uz europsku Amazonu
U

Biciklističke rute duge su 1250 kilometara, a protežu se od Austrije, kroz Sloveniju, Mađarsku i Hrvatsku do Srbije. U našoj županiji uspostavljene su tri dnevne etape, Prelog-Koprivnica, Koprivnica-Đurđevac i Đurđevac-Pitomača

Ne propustite

Koprivničko-križevačka županija regionalni je koordinator i partner projekta Amazon of Europe Bike Trail, koji je počeo 1. lipnja 2018. godine, a završen je zadnjeg dana listopada prošle godine.

Na njemu je tijekom 41 mjeseca aktivno radilo čak 15 partnera, a rezultat toga je uspostavljanje južne i sjeverne biciklističke rute ukupne dužine 1250 kilometara. Protežu se od Austrije, kroz Sloveniju, Mađarsku i Hrvatsku do Srbije. Biciklističke rute obuhvaćaju područje triju rijeka, Mure, Drave i Dunava, UNESCO-ovog rezervata biosfere, stoga je koncentracija usmjerena na prirodna bogatstva, ali i upoznavanje tradicije, kulture i gastronomije pojedinog područja.

U tu svrhu napravljena je platforma za online rezervaciju Amazon of Europe biciklističke staze, putem web stranice aoebiketrail.com/hr/home-hr/. Na istoj možete odabrati stazu, južnu ili sjevernu, te aranžman u trajanju od tri ili četiri dana, tjedni odmor ili dvotjednu istraživačku avanturu cijele rute. Također, stranica sadrži informacije o najvažnijim prirodnim i kulturnim znamenitostima uzduž rute, kao što su jezera Šoderica i Ješkovo,  Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama, Đurđevački pijesci i Regionalni park Mura-Drava, uz najznačajnije znamenitosti pojedinog područja iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije.

Što se tiče naše županije, u prosincu 2020. godine dovršeno je postavljanje cikloturističke infrastrukture koja prolazi kroz tri dnevne etape, S6 Prelog-Koprivnica, S7 Koprivnica-Đurđevac i S8 Đurđevac-Pitomača. Postavljen je 121 prometni znak, informativne table i odmorišta s prepoznatljivim obilježjima „Amazon of Europe“, koja će bicikliste usmjeravati uzduž rute. Projektom su okupljeni i pružatelji smještajnih usluga s područja županije.

Podsjetimo, projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi), a ukupna vrijednost mu je nešto veća od 3,3 milijuna eura, podijeljenih između 15 partnera.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Na svu sreću

Učenik koji je danas skočio s prvog kata škole nalazi se izvan životne opasnosti

Izvijestili smo danas o učeniku koji je stradao u padu s prvog kata Osnovne škole u Ludbregu. Kako doznaje Dnevnik.hr,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×