24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Europska Amazona

Razvoj zelene destinacije UNESCO-ovog Rezervata biosfere Mura–Drava–Dunav
R

Koprivničko-križevačka županija partner je u projektu Amazing AoE – Odgovorna zelena destinacija „Europska Amazona“, koji se provodi od srpnja 2020. do prosinca 2022. Radi se o projektu ukupne vrijednosti 2.411.290,00 €, podijeljenih između 14 partnera iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije. Projekt je sufinanciran putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi).

Ne propustite

Svrha projekta je razvoj „zelene destinacije“ područja „Europske Amazone“ uspostavom mreže ključnih aktera i stvaranjem uvjeta za razvoj visokokvalitetnog turizma, temeljenog na resursima ekosustava. Plan je razviti destinaciju koja će biti okosnica za razvoj održivog turizma koji kombinira socijalne i tehnološke inovacije, zajedničku strategiju i zajedničke turističke proizvode.

Projekt se fokusira na održivo upravljanje raznolikostima prirodne i kulturne baštine na području petodržavnog UNESCO-ovog Rezervata biosfere Mura–Drava–Dunav. Ciljano područje obuhvata u Koprivničko-križevačkoj županiji je širi pojas uz rijeke Dravu i Muru.

Amazon of Europe Bike Trail mapProjektom se planira i promocija novih proizvoda baziranih na turističkim stazama. U tu svrhu izradit će se Strategija razvoja destinacije, a za područje naše Županije Akcijski plan razvoja tematskih staza temeljem kojeg će se planirati daljnja ulaganja u turističku infrastrukturu fokusiranu na aktivan odmor.

Promocija destinacije bit će usmjerena i na prikaz baštine upotrebom moderne digitalne tehnologije. U tu svrhu nabavlja se hologramska oprema za prezentaciju prirodne i kulturne baštine, koja će biti smještena te za posjetitelje projicirana u Galeriji naivne umjetnosti Hlebine.

Foto: Goran Šafarek

Amazing AoE je nastavak uspješno provedenog projekta Amazon of Europe Bike Trail, u sklopu kojeg je uspostavljena istoimena biciklistička staza koja prolazi područjem UNESCO-ovog Rezervata biosfere Mura–Drava–Dunav (Europska Amazona). Projektom Amazing AoE nastavlja se promocija ove biciklističke rute, koja upoznavanje prirodnih i kulturnih atrakcija područja „Europske Amazone“ nudi kao održiv turistički proizvod.

U kreiranju jedinstvenog turističkog proizvoda naglasak je na gastronomiji, riječnim sportskim aktivnostima, biciklizmu te prirodnim i kulturnim bogatstvima, no glavni naglasak je na zelenoj destinaciji i očuvanju okoliša.

Svi zainteresirani ljubitelji prirode već sada imaju priliku putem online rezervacijskog servisa ugovoriti svoj aktivan odmor na željenim dnevnim etapama „Europske Amazone“.

Više o projektu i rezervacijskoj platformi:
https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/ https://www.facebook.com/VisitAmazingAmazonOfEurope

Više informacija o biciklističkim rutama u Koprivničko-križevačkoj županiji: https://podravinaprigorjebike.com/

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×