Jedan, ali vrijedan: Slaven Belupo – Varaždin 1:0

16:18h
0
111001-vugrinec-glavica

Na Gradskom stadionu u Koprivnici igra se utakmica 10. kola MAXtv 1. HNL između domaćeg Slavena Belupa i gosta NK Varaždin, Slaven Belupo pobijedio je golom Dejana Glavice u 67. minuti.

Prema početnim sastavima vidjelo se da je domaći trener Roy Ferenčina postavio vrlo ofanzivni sastav. Na klupi su se našla dva igrača obrane, Kokalović i Purić, a zamijenili su ih Mujanović i Geng. Slijedi izvještaj koji je išao uživo tokom utakmice.

 

1. POLUVRIJEME

4. minuta – Zbog starta na Benku, Conjar je vrlo rano dobio žuti karton. Na nabacivanje Genga Bušić je pucao glavom pokraj gola.

5. minuta – Vugrinec je prošao Milardovića, nabacio na prvu stativu s desna, a Sačer je promašio stopostotnu prigodu.

6. minuta – Brezovec je pucao s više od 20 metara, Dreven je odbio loptu u korner. Poljakov udarac s ugla nije iskorišten, Varaždinci su izbacili loptu.

10. minuta – Slobodni udarac Vugrinca s otprilike 35 metara završio je iznad Rodićeva gola.

11. minuta – Benku pljesak za izboreni treći korner. Poljak je ubacio, Varaždinci izbacili u četvrti korner. Lopta je izbačena u polje.

17-23. minuta – Pljesak Bušiću za udarac pokraj gola. Niti od 11. do 17. minute nije bilo opasnijih situacija, Slaven Belupo je napadao, ali ni korner u 22. minuti, peti po redu, nije iskorišten.

111001-benko-m24-25. minuta – Malo uzbuđenja donio je pokušaj Mujanovića pred Drevenom klizećim startom, ali je Dreven bio brži, a malo kasnije Benko je lijepo prošao lijevim krilom, no njegpv ubačaj odbio je Dreven.

27-28. minuta – Milardović je pokosio Sačera, slobodni udarac za Varaždin s desne strane nedaleko korner crte, ali obrana Slavena Belupa izbacila je loptu.

31. minuta – Brezovec je izveo slobodan udarac s desne strane, na drugoj stativi Maras je pucao glavom, a Dreven uhvatio loptu.

33. minuta – ”Daj igrajte”, povici iz publike i prvi pojedinačni zvižduci. Nema igre, samo prebacivanje, izbjegavanje igre dugim loptama.  Grgec je dao loptu u for Sačeru, a Rodić je doklizao prvi do lopte.

36. minuta – prekršaj na Bušiću na lijevoj strani na visini šesnaesterca, izvodi Brezovec, odbijenu loptu prihvatio je Poljak, pucao od prve, Dreven je obranio, a daljnju akciju prekinulo je zaleđe, tek drugo na utakmici.

37. minuta – Benko puca iz okreta, igrač je bio preblizu i odbio loptu u korner, a Bušić je za tom loptom trčao prelijeno i pustio je u aut.

39. minuta – Sačer je na sredini igrališta, uz aut crtu grubo ušao u nogu Marasa i zaradio žuti karton, a u 41. minuti Glavica je slično ušao u Sačera. Oba igrača nastavila su igru nakon”svetih vodica”, fizioterapeutovih

42. minuta – Brezovec gubi loptu, Tokić izbija sam pred Rodića, ”Roda” je bio brži.

43. minuta – Zbog povlačenja za dres Grgec dobiva žuti karton.

44. minuta – Lijepo je vidjeti Vugrinca kako rješava problem u obrani i prebacuje loptu u napad.

45+1 minuta – Pajač iz slobodnog udarca upućuje vrlo opasnu loptu pred gol Rodića. Uz nešto muke izbačena je (Rodić, Milardović), sudac Matoc odsvirao je kraj poluvremena, a ”svirku” su nastavili gledatelji: izviždali su takav nogomet, a posebno Slavena Belupo. Teško je to za gledati.

2. POLUVRIJEME

48. minuta – Tokićeva glumljenje i krici nakon duela spadaju ipak u kazalište užasa. Nije nasjeo ni sudac Matoc, ali Tokić je izveo nešto što ipak ne spada u muški sport kakav je nogomet. Uz takav jadni nogomet prisiljeni smo gledati i to.

111001-mujanovic-m50. minuta – Na drugoj strani također ”kazališna tragedija” je i prtljanje Slavenovih napadača pred golom Drevena.

51. minuta – Rodić nerazumno izbacuje loptu među dva Varaždinca i jednog ”plavog” domaćeg. Varaždin se oslobodio i više napada. Vojnović dobiva žuti karton u 53. minuti. Bar to.

54. minuta – Vugrinec je s 35 metara iskosa iz slobodnog udarca ubacio u peterac, gdje su je očekivali i Rodić i Tokić. Slijedio je korner. Aktivniji Varaždinci nisu promijenili rezultat.

57. minuta – Dvije sjajne intervencije Rodića u roku nekoliko sekundi, obranio je dva udarca s dva-tri metra najprije Lončara, a onda Tokića.

60. minuta – Ferenčina radi dvije izmjene – Gregurina umjesto Vojnovića u Purić umjesto Bušića. Prije toga nervozni Glavica dobio je žuti karton.

62-66. minuta – Gregurina, pa Geng pucali su, Gregurina preko gola, a Gengovu loptu odbio je nogama Dreven.

1:0 GLAVICA, 67. MINUTA

67. minuta – Konačno kraj mučenju: Geng je dodao, a Glavica je s 20 metara skoro sa sredine opalio u gornji lijevi ugao Drevenova gola. Mislimo da je Dreven tu bio nemoćan. Slaven Belupo poveo je s 1:0, a prema obećanju Glavica se nije javno veselio golu svojim bivšim suigračima.

73. minuta – Dreven spašava Varaždin: Benko je odlično pucao dolje desno, Dreven u padu izbio loptu.

77. minuta – Brezovec je pucao nisku loptu, Dreven je nespretno intervenirao, a loptu je sa crte pokupio De Souza.

80. minuta – Iz serije kako ne zabiti gol, Benko ne ubacuje upućenu dugu loptu u mrežu s nekoliko metara, malo iskosa, možda metar-dva od stative.

83. minuta – Nakon kornera Dreven je izbacio loptu, ali se u saltu, koji je izveo, ozlijedio.

88. minuta – Slobodni udarac Varaždina iz daljine, ali slabašni ubačaj Lončara. U nastavku Slavenovi igrači upropastili su čistu kontru.

90. minuta – slobodni udarac za Slaven Belupo na 20 metara od gola. Poljak je kod lopte. Dugo se namješta živi zid, igra se tri dodatne minute. Zbog stajanja preblizu lopti Sačer je dobio drugi žuti karton, time i crveni. Udarac, kojeg je izveo Brezovec, ponavlja se: Brezovec je pogodio prečku blizu 90 stupnjeva.

90+3 minute – Matoc sudi kraj, Slaven Belupo osvojio je tri boda. Teško, jednim, ali vrijednim golom – 1:0.

UTAKMICA 10. KOLA MAXtv 1. HNL

SLAVEN BELUPO – VARAŽDIN 1:0 (0:0)

SuciSlavenVZKOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 2000. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić), pomoćnici Željko Novosel i Jerko Crnčić (obojica Vrbovec), četvrti sudac Dalibor Mlakar (Zagreb). Delegat: Mladen Žugec (Sv. Nedjelja). Kontrolor: Vice Pavić (Split).

SLAVEN BELUPO: Rodić – Mujanović, Milardović, Maras, Geng (od 76. Kokalović) – Brezovec, Poljak – Glavica, Vojnović (od 60. Gregurina), Benko – Bušić (od 60. Purić). TRENER: Roy Ferenčina.

VARAŽDIN: Dreven – Barišić, De Sousa, Šimek, Conjar – Sačer, Grgec (od 77. Rašić), Lončar, Pajač (od 83. Cerovečki) – Tokić (od 70. Antolek), Vugrinec. TRENER: Tomislav Kocijan.

STRIJELCI:  1:0 Glavica (67).

ŽUTI KARTONI: Conjar, Sačer, Grgec (Varaždin), Vojnović, Glavica (Slaven Belupo).

CRVENI KARTONI:  Sačer (90+1, drugi žuti)

IGRAČ UTAKMICE: Dejan Glavica (Slaven Belupo).