gradski stadion

Velika Turneja radosti Sportskih igara mladih ove subote dolazi u Koprivnicu na Apaš

Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na događanjima redovito djecu educiraju u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.

12:03h
0
sim  mg
Foto: Matija Gudlin

Veliki sportski dan kod stadiona NK Belupo i na teniskim terenima održat će se u subotu u Koprivnici Plamen Sportskih igara mladih zapalit će u subotu 6. lipnja u Koprivnici.

Svečana ceremonija započet će u 9 sati uz podršku predstavnika Grada Koprivnice i Igara. Uz graničar i atletiku, očekuje nas i turnir u Hrvatska pošta Cup u tenisu. Prjavljene ekipe borit će se za plasman na državnim završnicama u Savudriji i Splitu.

Događanje će biti organizirano su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja će bit izmjerena temperatura, te izvršena obavezna dezinfekcija i registracija. Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara.

Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na događanjima redovito djecu educiraju u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.

Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok će svečano otvaranje Igara održati 12. lipnja u Prelogu uz izravan televizijski prijenos na SK i N1 televizijama. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina ( Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara.

Igre su trenutno aktivne u tri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW