12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sastanak

Verica Rupčić sudjelovala na sastanku s izaslanstvom Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta
V

Također je naglasila kako je upravo naše Povjerenstvo iniciralo osnivanje skloništa, koje je po modelu specijaliziranog udomiteljstva, kao jedinstveno u Hrvatskoj, egzistiralo u našoj županiji kroz tri godine.

Ne propustite

U Hrvatskom saboru je proteklog tjedna održan radni sastanak Odbora za ravnopravnost spolova s izaslanstvom Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta kojem je prisustvovala i potpredsjednica Županijske skupštine te predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Rupčić je kao jedina predstavnica s terena prezentirala rad Povjerenstva te Izaslanstvo upoznala s aktivnostima usmjerenima na problematiku svih oblika nasilja s posebnim naglaskom na nasilje nad ženama. Izrazila je zadovoljstvo intenziviranjem priprema za otvaranje skloništa za žrtve nasilja u našoj županiji, koja je među šest županija u Hrvatskoj gdje takva skloništa ne postoje.

Također je naglasila kako je upravo naše Povjerenstvo iniciralo osnivanje skloništa, koje je po modelu specijaliziranog udomiteljstva, kao jedinstveno u Hrvatskoj, egzistiralo u našoj županiji kroz tri godine. Iznijela je podatke o političkoj participaciji žena u regionalnoj i lokalnoj samoupravi Koprivničko-križevačke županije te posebno naglasila važnost Festivala žena iz ruralnih područja, koji Povjerenstvo organizira kroz sedam godina s  ciljem prezentacije života žena.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr

Prezentacija je prihvaćena s velikim zanimanjem, posebice od strane Pierrette Herzberger-Fofana, članice Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova i potpredsjednice izaslanstva za odnose s Panafričkim parlamentom te zamjenice predsjednika Odbora za razvoj Europskog parlamenta. Naglasila je kako je važno da se u okviru njihovog Odbora  upriliči susret i ovakva prezentacija u Europskom parlamentu, kojom prilikom bi se ovo tijelo upoznalo s konkretnim aktivnostima regionalnog Povjerenstva, kao jednog od najaktivnijih u Hrvatskoj, što je poduprla i članica Odbora Jackie Jones.

Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost Sabina Glasovac je izaslanstvo upoznala s Nacionalnom strategijom za ravnopravnost spolova, stanjem po pitanju nasilja nad ženama i implementacijom Istanbulske konvencije,  problematikom žrtava seksualnog nasilja u ratu, kao i temama vezanima uz žene na tržištu rada i utjecaj mirovinske reforme na žene, seksualnim i reproduktivnim pravima i reformi prava na pobačaj, javne kampanje protiv lošeg tretmana tijekom poroda, implementacijom ravnoteže između rada i obitelji te servisa za djecu i starije, nadzornim mehanizmima i implementacijom CEDAW-a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×