NOVI PODACI

VIDEO Broj zaraženih u županiji porastao na 16, zabilježena četiri nova slučaja

Županijski Stožer u 12 je sati održao novu konferenciju.

12:01h
0

Ukupan broj osoba oboljelih od COVID-19 infekcije na području županije sada je 16, kako je objavljeno na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. Od ukupnog broja pet je na bolničkom liječenju, dvije su otpuštene iz bolnice, a devet je na kućnom liječenju.

Dakle, načelnik Stožera Ratimir Ljubić potvrdio je četiri nova slučaja, naglasivši kako je situacija pod kontrolom te da je ovo očekivano stanje. Naglasio je kako su u pitanju bliski kontakti prijašnjih slučajeva.

– Nove pozitivne osobe dolaze iz dobro poznatog kruga bliskih kontakata. Od četiri, tri su na kućnom liječenju. Neki više nemaju nikakve smetnje, a dio ima slabu kliničku sliku. Prema tome, preporuka je da ostanu u kući. Zbog starosti, a ne kliničke slike poslali smo jednu osobu na bolničko liječenje kako ne bi bilo komplikacija – objasnila je dr. Draženka Vadla.

Naglasila je kako epidemiolozi kontroliraju situaciju, što se ogleda u činjenici da su dosad od 16 pozitivnih slučajeva 15 dokazali testiranjem.

– Znamo za sve osobe koje su bile u kontaktu. Iz toga bazena upućujemo na testiranje te se pokazuju nove pozitivne osobe. Srećom, svi s blažim kliničkim slikama. A zbog dobi i srednje teške kliničke slike upućeni su u bolnicu. Nemamo novih izvora, u tijeku je testiranje nezdravstvenog osoblja, njih sedam, koje su uputili liječnici opće prakse. Nemamo najave za nove pozitivne. Ponovila bih, za sve vrijede pravila pridržavanja općih mjera – dodala je D. Vadla.

Otkrila je kako imaju upite o dolasku ljudi izvana za vrijeme blagdana. No, to nije moguće, već takva mogućnost vrijedi samo za vozače kamiona. Uputa je da se ne napuštaju susjedne zemlje jer će tada, prema protokolu, morati 14 dana biti u samoizolaciji, objasnila je.

– Bit će ljepših trenutaka za druženje – zaključila je.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek dr. Mato Devčić kazao je da je zdravstveni sustav i dalje siguran.

– Imamo pet hospitaliziranih pacijenata u koprivničkoj bolnici, s dvije osobe starije životne dobi s upalom pluća. Njihovo kliničko stanje ne zahtijeva intenzivno liječenje. U cijelom procesu dosad smo u koprivničkoj bolnici testirali 102 zaposlenika, zdravstvena i nezdravstvena djelatnika. Svi su negativni, protokoli djeluju. Potpuno smo opremljeni, na dnevnoj razini dobivamo maske, ogrtače, odijela, sredstva za dezinfekciju i ostalo, sve što je potrebno – tvrdi Devčić.

– U županiji smo “polovili” kontakte pozitivnih osoba, kontroliramo situaciju – dodao je.

[KORONAVIRUS]Nove informacije iz županijskog stožera!

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 3. April 2020

 

čitam...
Loading...