Priča o ljubavi i prijateljstvu

VIDEO Kiki je bio maltretiran i izgladnjivan, a onda je kod Lane pronašao topli dom

16:00h
0
Foto: Maja Lončarek

Nakon što su ga volonterke u Bosanskom Brodu pronašle i maknule s ulice, odlučili su kako će ga pokušati udomiti u Zagrebu – gdje je zatim pronašao Lanu.

Sreća koju psi, a i svi ostali kućni ljubimci donose u život neizmjerna je, a sve što oni traže zauzvrat je malo ljubavi i brige. Nažalost, neke životinje nemaju tu sreću da takvu ljubav i dožive.

Kiki je, primjerice, maleni mješanac iz Bosanskog Broda čiji je život počeo prilično burno. Živio je na ulici gdje su ga maltretirali i izgladnjivali, ali na sreću, onda je našao novu vlasnicu, Lanu Radišić iz Koprivnice te nakon teškog početka sada napokon ima pravi pseći život – onakav kakav zaslužuje.

– Kiki je mali bosanac s ulica Bosanskog Broda, gdje je bio jadan maltretiran, gdje su ga tukli, gađali kamenjem, izgladnjivali, gađali zračnicama… A onda ga je jedna volonterka ondje pronašla i uzela te ga smjestila u ograđeno dvorište u kojem skupljaju napuštene pse – rekla je Lana.

No, Kiki nije pas koji bi mogao izdržati život među drugim, puno većim psima, zbog čega su ga morali odvesti iz skloništa i potražiti mu novi, miran i topao dom.

Foto: Lana Radišić
Foto: Lana Radišić

– Kiki je bio toliko miran i privržen da se jednostavno bojao svih ostalih pasa koji su bili u tom skloništu. Cvilio je i stalno je bježao, a obično bi dolazio pred zgradu te volonterke, gdje je znao satima sjediti i čekati je – priča Lana i dodaje kako su nakon toga shvatili da je najbolje da ga probaju udomiti u Zagrebu.

Kako je Lana u to vrijeme čuvala pse koji su čekali na udomljenje, volonterka ju je kontaktirala i pitala može li na čuvanje primiti jednog skroz mirnog mužjaka. I tada se između njih dogodila neka neobjašnjiva ljubav.

U periodu kad je Kiki bio kod Lane, u udruzi nisu dobivali nikakve ozbiljnije ponude ljudi koji bi ga potencijalno htjeli udomiti.

– U to vrijeme nitko nije pitao za njega. Odnosno, bila su dva upita, od kojih je jedan glasio doslovno ovako: “Ej, oš ti meni dati tog svog ‘kera’, pa ću ga ja staviti na lanac, meni je moj krep’o…” – priča Lana. Nakon toga, odlučila je da ga jednostavno mora zadržati.

VIDEO – Lana i Kiki postali su najbolji prijatelji

– S obzirom da Kiki nije mali, čupavi bijeli psić, zbog čega ga nitko nije htio, rekla sam da ga ja moram zadržati. Shvatila sam da ima prekrasan karakter, da je divan, silno miran, silno poslušan, pametan i, iako cijeli život imam pse, nikad nisam imala nekog s karakterom kakvog ima on – rekla je Lana koja, osim Kikija, kod kuće u Koprivnici ima još dva psa.