6.5 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
IZ DNEVNIKA ISTRAŽIVAČA

VIDEO Neretva, spektakularan splet močvara, plantaža mandarina i lubenica, plaža i drevnih naselja
V

Kao i mnoga ostala područja, cijelo je područje konačno oblikovano nakon kraja zadnjeg ledenog doba, prije otprilike 10 000 godina.

Ne propustite

Neretva je jedina velika delta u našoj zemlji. To je takvo ušće rijeke koje se proširuje u more gdje rijeka taloži velike količine sedimenta. Kao i mnoga ostala područja, cijelo je područje konačno oblikovano nakon kraja zadnjeg ledenog doba, prije otprilike 10 000 godina. Uslijed zatopljavanja klime, zbog otapanja i povlačenja velikih ledenjaka, podigla se razina mora te je premjestila ušće u blizinu Pelješca gdje se danas nalazi. Tako je nastala dolina s deltom sadašnjeg izgleda.

Izvire u Bosni i Hercegovini, gdje najprije teče kroz spektakularni kanjon, a potom kroz hercegovačke doline. Stari most u Mostaru jedna je od najpoznatijih građevina na rijeci. Neretva u Hrvatsku ulazi kod Metkovića, gdje se širi u prostranu dolinu, odnosno deltu.

Neretva je danas splet slatkih i slanih močvara, nepreglednih plantaža mandarina, lubenica i ostalog voća te povrća, pješčanih plaža, modernih i drevnih naselja. Kako to izgleda, pogledajte u videu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×