gostovanje kod šprajca

VIDEO Zvonimir Mršić više nije u Agrokoru: Podravka ima dovoljno kapaciteta da kupi Ledo ili Jamnicu

Oni imaju izrazito dobre rezultate, njihova marža je značajnije iznad prosjeka industrije, primjerice u Jamnici 22, 23 posto, jedna Coca Cola je negdje na razini 16 posto, to je doista moćna kompanija sa izvrsnim rezultatom. Njihove valuacije su dobre, izjavio je Mršić. 

10:12h
0

Agrokor koji je stvorio i vodio Ivica Todorić i službeno je otišao u povijest. Zamijenila ga je Fortenova grupa, koja sada upravlja nad 77 najvažnijih kompanija iz sastava bivšeg koncerna, pišu Vijesti.hr.

Inače, izvan Fortenova grupe karijeru će, doznaje se, nastaviti Zvonimir Mršić koji se izvanrednoj upravi pridružio 2017. godine u lipnju na poziciji savjetnika zaduženog za hranu. Njegov angažman bio je, kažu nam u Fortenovoj grupi, definiran danom implementacije nagodbe pa je s 1. travnjem prestao.

– Stanje u Agrokoru je puno bolje nego prije dvije godine. No, ukoliko se dug neće moći refinancirati i ukoliko će to postati prijetnja nekog novog predstečajnog ili drugog postupka, onda se prodaje ono što je najlikvidnije, a u ovom su trenutku to ili pića ili smrznuta hrana, odnosno Jamnica ili Ledo – rekao je Zvonimir Mršić u RTL Direktu.

– Oni imaju izrazito dobre rezultate, njihova marža je značajnije iznad prosjeka industrije, primjerice u Jamnici 22, 23 posto, jedna Coca Cola je negdje na razini 16 posto, to je doista moćna kompanija sa izvrsnim rezultatom. Njihove valuacije su dobre – izjavio je Mršić.

Na Šprajcovu konstataciju kako bi Atlantic ili Podravka mogli kupiti navedene tvrtke, Mršić se složio.

– U ovom trenutku obje ove kompanije su vrlo malo zadužene, imaju rezultate s kojima bi mogli pojedinačno kupiti neku od tih divizija ili posebice ako bi se stvorio domaći konzorcij mogli bi onda imati nešto veće apetite. Ako govorimo o Podravki ili o Atlanticu i jedna i druga kompanija imaju dovoljno kapaciteta da sami kupe Ledo ili Jamnica grupu. Bili bi i oni tada možda nategnuto zaduženi – prokomentirao je bivši koprivnički gradonačelnik.

Loading...