8. Županijska likovna kolonija

VIDEO/FOTO Umjetnici s područja Koprivničko-križevačke županije družili se u Delovima

Umjetnici su inspiraciju pronašli u prirodnim ljepotama, slikali su raznim tehnikama, najviše ulje na platnu.

09:25h
0

Domaćin kolonije bila je kreativna sekcija KUD-a Delovi, a organizator županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga.

Kolonija je održana pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a u ime organizatora sudionike je ispred županijske Zajednice pozdravila Zrinka Roksandić.

Svim sudionicima dobrodošlicu je poželio saborski zastupnik i bivši načelnik Općine Novigrad Podravski, Mladen Mađer, te predsjednica KUD-a Delovi Štefica Plantić.

Umjetnici su inspiraciju pronašli u prirodnim ljepotama, slikali su raznim tehnikama, najviše ulje na platnu. Na koloniji je sudjelovao pedesetak likovnih umjetnika iz osam likovnih Udruga: Podravka 72 iz Koprivnice, Križevački likovni krug, Likovno-kreativni centar iz Koprivnice, likovna sekcija Likresa iz Novigrada Podravskog, Kloštranska paleta iz Kloštra Podravskog, Udruga Peski art iz Đurđevca, likovna sekcija HPD-a Ferdo Rusan iz Virja, te domaćini likovno-kreativna sekcija KUD-a Delovi.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovala je tamburaška sekcija KUD-a Delovi, a članice KUD-a pročitale su i nekoliko prigodnih pjesama iz zbirke pjesama delovskih umjetnica-Đurđe Lovnički i Štefanije Vulić.