PREKRŠAJI U CESTOVNOM PROMETU

Vidno alkoholizirani odlučili sjesti za volan te napunili blagajnu s nekoliko desetaka tisuća kuna

Alkohol i vožnja ne idu i ne bi trebali ići skupa, ali neki nikako da to nauče. Tako su proteklog vikenda tri muškarca kažnjena radi vožnje u pijanom stanju.

08:14h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Ponovno se pilo i vozilo. Alkohol i vožnja ne idu i ne bi trebali ići skupa, ali neki nikako da to nauče. Tako su proteklog vikenda tri muškarca kažnjena radi vožnje u pijanom stanju.

U petak, 20. prosinca, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 40 godišnji vozač koji je u četvrtak, 19. prosinca, u 13.35 sati, u Molvama upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 1,77 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 15 tisuća kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima F kategorije osam mjeseci.

Također tog istog petka, 20. prosinca, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 42–godišnji vozač koji je u četvrtak, 19. prosinca, u 20.10 sati, u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,77 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 12.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.

U nedjelju, 22. prosinca, na isti Odjel doveden je 25–godišnji vozač koji je u 0.52 sati u Virju upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,49 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 10.200 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.

čitam...