Službeno

Vijećnici odlučili: General Ante Gotovina postat će počasni građanin Koprivnice

16:42h
0
Nakon Mladena Markača, i Ante Gotovina postat će počasni građanin Grada Koprivnice // Foto: hkv.hr
Nakon Mladena Markača, i Ante Gotovina postat će počasni građanin Grada Koprivnice // Foto: hkv.hr

Svim dobitnicima priznanja upućujem čestitke, a nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada, 4. studenog – istaknuo je Dragutin Jeđud.

Vijećnici koprivničkog Gradskog vijeća tajnim su glasovanjem na današnjoj sjednici, sa 17 glasova “za” i jednim suzdržanim, donijeli odluku da se general pukovnik u mirovini Ante Gotovina proglasi počasnim građaninom Koprivnice.

Isto tako, većinom glasova odlučeno je da se javna priznanja u obliku medalja grada Koprivnice dodijele obrtniku Zdravku Jurjeviću i povjesničaru Hrvoju Petriću te dobrovoljnim darovateljima krvi, koji su ovu dragocjenu tekućinu darovali 100 i više puta, a to su Ivan Ernečić, Dragutin Landek, Željko Ivačić, Željko Balaško, Josip Herceg, Josip Kralj i Dražen Buhanec.

Plakete grada Koprivnice većinom glasova dodijeljene su Nenadu Marincu, Katarini Budaj, Društvu multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije i Rukometnom klubu Koprivnica-Hangar 18.

– Svim dobitnicima priznanja upućujem čestitke, a nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada, 4. studenog – istaknuo je Dragutin Jeđud, predsjednik Odbora za izbor i imenovanja koprivničkog Gradskog vijeća.