Počivao u miru

Vlado Popec, predsjednik DVD-a Gornja Šuma, naglo preminuo nakon kratke bolesti

Posljednji ispraćaj Vlade Popca bit će u utorak, 15. rujna 2020. godine, u 15 sati na mjesnom groblju u Molvama.

09:02h
0
Foto: ingimage.com

Članove DVD-a Gornja Šuma neugodno je iznenadila vijest o nagloj bolesti i preranoj smrti njihovog predsjednika Vlade Popca.

Njegovim odlaskom društvo je izgubilo vatrogasca novijeg vremena, jer je upravo on preuzeo odgovornost vođenja društva nakon smjene generacija. Bio je neumoran u aktivnostima DVD-a Gornja Šuma, ali i u Vatrogasnoj zajednici Općine Molve. Upravo njegovim zalaganjem ovo vatrogasno društvo je dobilo novi vjetar u leđa.

Nabavljena je nova vatrogasna oprema, zaštitna odjeća i obuća, uređeno je vatrogasno spremište i izgrađena nadstrešnica u sklopu društvene sale i stare škole. Nastojao je društvo držati na nivou koji ostavili članovi osnivači, ali s time nije bio zadovoljan, već je htio učiniti društvo još jačim, naprednijim i kvalitetnijim. Dao je svoj angažman, želju i volju da se ove godine obilježi 60-ta obljetnica rada društva, no nije se, nažalost, održala radi njegove bolesti i trenutne situacije s koronavirusom.

Bio je cijenjen, omiljen i rado viđen gost kod svih vatrogasnih događanja. Pamtit će ga kao vedru, nasmijanu i uvijek dobro raspoloženu osobu, ponajviše s njegovim smislom za humor, u kojem nije štedio niti samog sebe.

Foto: Općina Molve

U društvu je godinama obnašao razne funkcije, od člana Nadzornog odbora, blagajnika, zapovjednika i na kraju predsjednika društva. Bio je sudionik Drugog državnog natjecanja vatrogasaca u Rijeci 1996. godine, ali i brojnih općinskih, međuopćinskih te županijskih vatrogasnih natjecanja. Također je bio i sudionik Domovinskog rata. Predsjednik DVD-a Gornja Šuma bio je od 9. veljače 2013. do 12. rujna 2020. godine, odnosno do svoje prerane smrti.

Za svoj rad u vatrogastvu, Vlado je dobio nekoliko priznanja i odlikovanja. Dobitnik je vatrogasne spomenice za 10, 20 i 30 godina rada te brončane (2000.) i srebrne plamenice za hrabrost (2010.). Ove godine trebala mu je biti uručena brončana vatrogasna medalja.

Posljednji ispraćaj Vlade Popca bit će u utorak, 15. rujna 2020. godine, u 15 sati na mjesnom groblju u Molvama.

čitam...