17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 25. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Centar svijeta

Vratimo ulice ljudima ovogodišnji je program Ludbrega u Europskom tjednu mobilnosti, evo što ćete moći sve vidjeti
V

Posjetitelji će biti u mogućnosti iskušati vožnju u jednom od njihovih autobusa

Ne propustite

Svake godine od 16. do 22. rujna održava se Europski tjedan mobilnosti. Ova inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji biciklom.

Ovogodišnji moto Europskog tjedna mobilnosti glasi: “Kombiniraj i kreći se“.

Grad Ludbreg radi na konkretnim projektima uređenja pješačkih staza, biciklističkih staza, pješačkih zona i uvođenju gradskog javnog prijevoza te integriranog prijevoza putnika za cijelu regiju sjeverne Hrvatske.

– Kombiniranje koje promoviramo ove godine zapravo znači da stvaramo prilike da građani već sada i u skoroj budućnosti mogu lako kombinirati pješačenje, bicikliranje i javni prijevoz, te da su i bez automobila u prilici putovati cijelom regijom. Kombinacija javnog prijevoza, pješačenja i bicikliranja također znači aktivni i zdraviji život za sve – ističe gradonačelnik Dubravko Bilić.

Tako će se Grad Ludbreg priključiti obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti programom “Vratimo ulice ljudima“. Program će se održati u četvrtak 21. rujna od 11 sati, a do 15 sati na Trgu Svetog Trojstva nakon pozdravnih govora održavat će se prometne radionice za djecu, a na štandovima će se posjetitelji moći detaljnije upoznati s održivom mobilnošću.

U Centru za kulturu i informiranje održat će se tribina “Održive ulice, trgovi i promet ludbreškog kraja” koja traje od 16 do 18 sati. Spomenimo kako će se programu priključiti i KARSAN, veliki turski proizvođač električnih i diesel gradskih autobusa poznatih pod nazivima JEST, ATAK i STAR.

Posjetitelji će moći iskušati vožnju u jednom od njihovih autobusa.

Uz Grad Ludbreg događanje organiziraju Sveučilište Sjever i Savez za željeznicu.

Izvor: Grad Ludbreg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

LOVNO STRELJAŠTVO

Nevenko Jakopović pobjednik Kupa u slavonskoj Bzenici

Nevenko Jakopović, predsjednik županijskog Lovačkog saveza i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza pobjednik je lovno streljačkog Kupa u Bzenici. Lovački savez...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti