9.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
što sad

Za izgradnju RCGO Piškornica stigle dvije ponude te dvostruko premašile vrijednost projekta, slijedi sastanak u Ministarstvu gospodarstva
Z

Slijede konzultacije u nadležnim ministarstvima nakon čega će se donijeti odluka o nastavku ili poništenju postupka Javne nabave.

Ne propustite

U prostorijama tvrtke Piškornica d.o.o. službeno su otvorene ponude za Projektiranje i izvođenje radova izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica.

Za ovaj posao zainteresirane su dvije strane i to Zajednica ponuditelja STRABAG d.o.o. Zagreb i STRABAG Umwelttechnik GmbH  te Zajednica ponuditelja HELECTOR S.A. Athens i G.T. TRADE d.o.o. Split.

Prema podacima sa službene internet stranice Piškornice d.o.o. vidljivo je da ponuda njemačke kompanije STRABAG iznosi 676 milijuna kuna, a ponuda grčke kompanije HELECTOR 716 milijuna kuna što je više od duplo procijenjene vrijednosti nabave koja je nešto veća od 346 milijuna kuna bez PDV-a.

Nakon otvaranja pristiglih ponuda u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak svih osnivača tvrtke Piškornica d.o.o.

Uz Koprivničko-križevačkog župana Darka Korena prisustvovali su mu župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenik međimurskog župana Josip Grivec i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj te predstavnici tvrtki Piškornica d.o.o. i Piškornica sanacijsko odlagalište.

Sudionici sastanka su dogovorili da će Skupština trgovačkog društva Piškornica zatražiti sastanak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja kao i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kako bi se od tijela državne vlasti, koja značajno sufinanciraju projekt, dobila suglasnost za nastavak postupka javne nabave te usuglasili modeli osiguranja dodatnih financijskih sredstava.

Nakon tih konzultacija, donijet će se odluka o nastavku ili poništenju postupka Javne nabave.

Projekt RCGO Piškornica strateški je projekt od državnog interesa koji  obuhvaća 530 tisuća stanovnika u četiri županije sjeverozapadne Hrvatske i čijom će se realizacijom zbrinuti otpad uz primjenu najviših tehničkih i tehnoloških dostignuća na području zaštite okoliša čime će se postići ispunjenje ciljeva iz planskih dokumenata Republike Hrvatske u području gospodarenja otpadom te europskih direktiva koje smo dužni ispuniti kao članica Europske unije.

Projekt je vrijedan 448 milijuna kuna, a sredstva za financiranje su dobivena nakon što je 2018. godine odobrena Studija izvedivosti od strane EU i JASPERS konzultanata. Ukupna bespovratna sredstva iznose 403.904.474,37 kuna, od čega EU sredstva iznose  314.136.704,94 kn, a nacionalna (FZOEU) 89.767.769,43 kuna.

Podsjetimo, prije godinu dana u prostorijama Županijske uprave potpisan je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim su osigurana bespovratna sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u iznosu od 313.749.954,75 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

jer 80. su bile godine

Neonsko ružičastom jaknicom i trendy tajicama katapultirala nas u lude osamdesete

Jer osamdesete su bile godine, zapjevalo nam se od samog pogleda na ovu prekrasnu nasmijanu brinetu, našu sugrađanku. Izborom kaputa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti