6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Za radove na prometnicama ŽUC dobio 13,6 milijuna kuna
Z

Ne propustite

Kao što je zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota najavio početkom mjeseca, iz Ministarstva prometa stigla je raspodjela 400 milijuna kuna županijskim upravama za ceste.

Na natječaj za dodjelu tog novca iz naše županije predloženo je radova na prometnicama u ukupnoj vrijednosti s PDV-om oko 50 milijuna kuna, a odobrenim iznosom, jer naravno da se nije očekivalo prihvaćanje svega što je predloženo, u Županiji ipak nisu nezadovoljni, rekao je zamjenik Sobota.

– Naravno da nisu svi projekti prošli. S obzirom na naša nadanja i strepnje o visini sredstava, možemo biti relativno zadovoljni. Kažem relativno, jer našoj je Županijskoj upravi za ceste ukupno raspoređeno 13,6 milijuna kuna neto, znači bez PDV-a.

Zadovoljstvo bi bilo i veće od relativnog da nam je odobreno barem 20 milijuna kuna, veli Sobota.

– 20 županija–400 milijuna; s obzirom na pokazatelje u održavanju lokalnih i županijskih cesta, mi smo s pravom očekivali 20-tak milijuna. No dobro, ja sam siguran da će ŽUC i ovih 13,6 milijuna kuna iskoristiti na najbolji način.

Dobra je vijest da se na trošenje odobrenog znosa neće čekati neko maglovito buduće vrijeme, već natječaji za izvođenje radova kreću odmah.

– Natječaje provodi ŽUC, ugovore s izvođačima će potpisati Hrvatske ceste i sve te dionice će biti, ili barem je tako dogovoreno, gotove u roku 90 dana, odnosno tri mjeseca, kazao je zamjenik Sobota.

Jesu li nakon ove financijske injekcije još uvijek aktualne nakane kreditnog zaduživanja kojim bi se obnovila većina dotrajalih cesta u našem kraju te asfaltirali preostali makadamski pravci, morat će se dogovoriti vladajući i oporba u Županijskoj skupštini.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mandati su poznati

[IZBORI] Obrađena su gotovo sva biračka mjesta, političare čekaju razgovori i pregovori za sastavljanje većine

Državno izborno povjerenstvo obradilo je gotovo sva biračka mjesta, odnosno za 99,79 posto glasova poznato je kome pripadaju. Tako su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×