Dom mladih

Za vikend četiri odlične predstave za djecu i mlade u sklopu festivala Jaje, u organizaciji Hartmanna

Ove godine dovode dansku predstavu, a na zatvaranje festivala dolazi danski ambasador koji će uručiti skulpturu jaje koja je nagrada za najbolju predstavu.

14:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Povodom održavanja četvrtog po redu Kazališnog festivala za djecu i mlade Jaje u Koprivnici, u organizaciji Hartmanna i suorganizaciji Kazališta Oberon, u ime organizatora direktorica Melita Bači rekla je kako je ponosna što su uspjeli održati ovaj festival.

– Mislim da je to vrlo dobra stvar za Koprivnicu. Mali smo grad gdje nemamo mnogo kulturnih zbivanja pogotovo za djecu i mlade. Već četvrtu godinu organiziramo kazališni festival povodom Svjetskog dana jaja te sam tim povodom izuzetno sretna i zadovoljna – izjavila je Melita Bači.

Naglasila je da sve to ne bih mogli bez podrške Grada i Komunalca, ali je glavna karika Damir Mađarić i kazalište Oberon. Pohvalila ga je kako je uvijek znao odabrati dobre predstave koje su bile odlično posjećene, a djeca su bila zadovoljna.

Melita Bači, direktorica Hartmanna // foto: Mario Kos
Melita Bači, direktorica Hartmanna // foto: Mario Kos

Ove godine dovode dansku predstavu, a na zatvaranje festivala dolazi danski ambasador koji će uručiti skulpturu jaje koja je nagrada za najbolju predstavu. Skulpturu je napravila umjetnica Iris Lobaš Kukavičić koja koristi podloške za jaja za svoje radove.

Melita Bači je napomenula kako su imali radionicu izrade jaja koju su izradila djeca iz škole Antun Nemčić Gostovinski i Braće Radić, a ta će jaja biti izložena za vrijeme održavanja predstava.

– Hartmann radi samo podloške za jaja i mi smo vezani s našim proizvođačima jaja, dijelimo istu sudbinu jer živimo samo od toga – zaključila je direktorica Hartmanna.

Damir Mađarić pokazao je izrazito zadovoljstvo ususret četvrtom Kazališnom festivalu. Najavio je Kaštanku koja je imala premijeru u Virovitici, osvojila mnogo nagrada i bila na nekoliko festivala te je naglasio da je za malo stariji uzrast.

Festival počinje 12. listopada otvorenjem u 17 sati u Domu Mladih predstavom Kaštanka, u subotu u 11 sati na redu je predstava u izvedbi Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka pod nazivom Poštanka bajka, a u 17 sati počinje predstava Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom. U nedjelju je zatvaranje festivala predstavom Spagetti u 11 sati.

Foto: Ivan Balija
Damir Mađarić // Foto: Ivan Balija

– Imamo već standardno tročlani žiri koji će ocijeniti koja je po njima predstava najbolja – rekao je Damir Mađarić.

Dubravka Horvat iz uprave Komunalca pokazala je izrazito zadovoljstvo suradnjom.

– Festival jaje već postaje tradicionalna aktivnost te ima edukativnu notu jaja kao zdrave namirnice. Pozivam građane da se odazovu – kazala je ona.

Gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je festival razvija kulturnu ponudu grada, pogotovo za najmanje.

– Lijepo je čuti da imamo podršku Danskoga veleposlanstva gdje se cijeni doprinos Hartmana. Drago nam je što možemo reći da Koprivnica ima u sebi ono nešto Danskoga – zaključio je Jakšić.

WED-Program-2018

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
čitam...
Loading...