kraj

Zaklada za razvoj obrtništva objavila svoj posljednji natječaj prije prestanka rada

Zaklada je u vrijeme osnivanja bila druga Zaklada u Županiji i prva takve vrste u Republici Hrvatskoj, no s vremenom je društvo osvijestilo potrebu da treba pomagati stručna usavršavanja obrtnika, njihovih pomoćnika i učenika odnosno zaživjelo je cjeloživotno učenje.

10:42h
0
Foto: Ivan Balija
Jasmina Markota // Foto: Ivan Balija

Upraviteljica Zaklade za razvoj obrtništva Jasmina Markota predložila je Upravnom odboru Zaklade da se provede postupak prestanka rada Zaklade što je Upravni odbor na svojoj sjednici i prihvatio.

Zaklada je u vrijeme osnivanja bila druga Zaklada u Županiji i prva takve vrste u Republici Hrvatskoj, no s vremenom je društvo osvijestilo potrebu da treba pomagati stručna usavršavanja obrtnika, njihovih pomoćnika i učenika odnosno zaživjelo je cjeloživotno učenje. Stigli su i EU fondovi i razne slične potpore nadležnih Ministarstava, ali i programi poticanja od strane gradova i Županije.

Prema riječima članova Upravnog odbora koji čine predsjednik Udruženja obrtnika Darko Frankol, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, predstavnica Grada Koprivnice Jasmina Stričević i direktorica Entera d.o.o. Martina Mak,  Zaklada je u potpunosti ispunila svoju svrhu prema Statutu. Sredstva uložena kod osnivanja i prikupljana godinama su utrošena, a ostatak će se podijeliti nakon provedenog Natječaja za dodjelu sredstava koji se objavljuje ovih dana.

Nakon toga provesti će se postupak prestanka rada Zaklade. Upraviteljica Zaklade zahvaljuje se svim pojedincima i institucijama koje su pomagale rad Zaklade kao i onima koji su se odlučili na usavršavanja i natjecanja i vjeruje da da je naša sredina dobila kroz djelovanje Zaklade više iskustva i znanja u nekoliko gospodarskih djelatnosti.

Natječaj

čitam...
Loading...