Započinje sedma po redu ‘Glazbena kutija’ u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnica

10:52h
0
Detalj sa prošlogodišnjeg eventa

Projekt Glazbena kutija u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnica, pokrenut je 2006. godine i pokazao se konstruktivnim za mlade glazbenike koji na taj način imaju prilike upoznati nove glazbene smjerove i raditi sa eminentnim glazbenim pedagozima.

Kroz seminar polaznici se educiraju na određenom instrumentu za samostalno i skupno bavljenje glazbom i dobivaju neformalno glazbeno obrazovanje u jazz, pop ili rock glazbi te osnovama vokalne tehnike. Osim razvijanja samostalnih glazbenih sposobnosti polaznici međusobno surađuju u skupnom muziciranju, kao i u zajedničkom muziciranju sa svojim mentorima. Ljetni seminar završava zajedničkim koncertom polaznika i mentora, a pokazalo se da se njihova glazbena suradnja nastavlja i tijekom godine zajedničkim nastupima.

Ove godine Glazbena kutija trajat će od 20. – 24. 8. 2012. u prostorima Doma mladih Koprivnica i GŠ ‘Fortunat Pintarić’ Koprivnica.

 

‘Jazzy Nyúl Project’ zatvara Glazbenu kutiju

Iako prvotno najavljivani na otvorenju ‘Jazzy Nyúl Project’ svojim će nastupom zatvoriti ovaj vrijedan projekt i to u petak, 24.08.2012. s početkom u 21.00 h. Bend čine iskusni hrvatski glazbenici Vedran Zec – gitara, Davor Dedić – klavir, Robert Jambrušić – bubanj i Ferdinand Buhanec – bass. Ove jeseni završili su snimanje svog prvog autorskog albuma, istog naziva – ‘Jazzy Nyúl Project’, koji sadrži 11 vlastitih skladbi, koje potpisuju Vedran Zec i Ferdinand Buhanec, a na kojem gostuju Matija Dedić (klavir) i Velimir Šegon (tenor sax). Upravo taj glazbeni repertoar, koji je usput rečeno, dobio vrlo pozitivne kritike, moći će čuti koprivnička publika, u atriju Doma mladih, na zatvaranju sedme po redu Glazbene kutije. Ulaz je besplatan.