digla se prašina

Zapošljavanje kuharice u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca glavna je tema na križevačkim ulicama, ravnatelj Bokan: Zaposlili smo osobu s iskustvom, ne znam zašto se diže tolika buka

Iskreno, ne znam koji je razlog da se uvijek ovako puno buke diže kada se zapošljava tehničko osoblje poput kuhara ili čistačica, a kada se zapošljavaju učitelji u školu onda nitko ne pusti ni glas, kazao nam je ravnatelj Bokan.

12:26h
0
Školska kuhinja
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Križevci su proteklih dana naveliko brujali o natječaju koji se odnosio na zapošljavanje kuharice u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca.


Anonimne prijave stizale su na više adresa o tome za koga je natječaj namješten, a jedna je čak stigla i do naše redakcije. Javila nam se osoba koja se nazvala nesretna kuharica te nam dojavila da se ravnatelj Dražen Bokan hvali s informacijom tko je zaposlen, a prije nego li je natječaj i završio.

–  Ravnatelj okolo hoda i priča da je posao dobila susjeda i kuma gradske vijećnice Sanele Stručić. Već je zaposlena, a ima ljudi koji besuspješno traže posao. Molim vas dajte razgovarajte s ravnateljem i neka bude natječaj pošten – piše u mailu koje je osim na adresu naše redakcije bio poslan i u ured križevačkog gradonačelnika.

Osnovna škola Ljudevit Modec

No, nije ‘ta’ kuharica bila jedina koja se našla na tapeti. Neslužbeno doznajemo da su prijave upozorenja stizale i na račun supruge Branka Zorka, poznatog hrvatskog atletičara koja se prijavila na posao, te zbog supruge Željka Piciga, nekadašnjeg križevačkog HDZ-ovca, potom nezavisnog vijećnika te urednika portala prigorski.hr.

Kontaktirali smo i ravnatelja Bokana koji nam je komentirao ovaj slučaj te nam je rekao da je na natječaj ukupno stiglo pet prijava, a na kraju je zaposlena Selma Picig jer je imala najbolje reference.

Dražen Bokan // Foto: Matija Gudlin

– Gospođa Selma Picig je već radila u školi kao kuharica, a potom u jednom Domu za starije i nemoćne i zaista je zadovoljila potrebne uvjete. Ima 12 godina radnog iskustva. Svi prijavljeni imali su potrebnu struku, ali nekako smo morali izdvojiti najbolju osobu. Ništa nije namješteno. Iskreno, ne znam koji je razlog da se uvijek ovako puno buke diže kada se zapošljava tehničko osoblje poput kuhara ili čistačica, a kada se zapošljavaju učitelji u školu onda nitko ne pusti ni glas – kazao nam je ravnatelj Bokan.

Također, naveo nam je da je o kandidatkinji svoj glas dao Školski odbor koje se sastoji od sedam članova. Prema tome, čine ga tri predstavnika Grada, dva su predstavnika učitelja te po jedan predstavnik roditelja i radničkog vijeća.

čitam...