15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zastupnik Europskog parlamenta Tonino Picula posjetio Koprivnicu i održao predavanje na Sveučilištu
Z

Ne propustite

Zastupnik Europskog parlamenta Tonino Picula u petak je posjetio Grad Koprivnicu. Picula se u Gradskoj vijećnici sastao s predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Gošekom, zamjenicima gradonačelnice Mišelom Jakšićem i Melitom Samoborec.

Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić ukratko mu je predstavio Koprivnicu i upoznao s trenutno aktualnim aktivnostima i planovima u Gradu.

Tonina Piculu dočekali su koprivnički čelnici Melita Samoborec, Zoran Gošek i Mišel Jakšić // Foto: Koprivnica.netPrema prvotnom protokolu nakon sastanka je bila predviđena i izjava za medije, ali je ista u petak ujutro otkazana.

Nakon sastanka u gradskim prostorijama Tonino Picula posjetio je Sveučilište Sjever, gdje je održao predavanje pod nazivom „EU, Hrvatska i jugoistočna Europa: Izazovi pred europske izbore 2014″.

Picula se osvrnuo na političku situaciju u Europskoj uniji uoči izbora za Europski parlament i njenom susjedstvu s posebnim naglaskom na jugoistočnu Europu.

– Mislim da novog proširenja neće biti tako brzo, gospodarski problemi zasjenili su to pitanje. Pet godina krize donijelo je neizvjesnost, povećana je nezaposlenost, pogotovo mladih ljudi. Trenutno je nezaposleno 12 posto stanovništva Europske unije, a u južnim državama nezaposlenost mladih je čak do 50 posto. Uglavnom su to ljudi s diplomom koji ne uspijevaju pronaći svoje mjesto na tržištu rada. Takva situacija će znatno utjecati na raspoloženje birača na izborima za Europski parlament – rekao je Tonino Picula.

Picula je održao zanimljivo predavanje na Sveučilištu Sjever // Foto: Koprivnica.netDodao je kako će kriza dati svoje rezultate te da će se Europa pokušati negirati i s ljevice i s desnice. Naglasio je važnost Europskog parlamenta koji je Lisabonskim ugovorom dobio gotovo stotinu novih ovlasti, a najavio je da će se izazovno vrijeme nastaviti i nakon izbora.

– Ostajem vrlo čvrsto uvjeren da će Hrvatskoj članstvo u Europskoj uniji doprinijeti da na pravi način iskoristi svoje mogućnosti i da ćemo svima drugima biti primjer da se rad isplati – zaključio je Picula.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Križevačka eparhija

Naša katedrala dobit će relikviju svetog Šarbela, sveca s najviše čudesa u povijesti kršćanstva!

Grkokatolička katedrala Svete Trojice u Križevcima 22. rujna dobit će u trajno vlasništvo relikviju svetog Šarbela, istočnog katoličkog sveca...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×