18.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Skliski teren

Zbog poledice građani lome kosti, a automobili slijeću s ceste, iz Zimske službe poručuju da su ceste posipane
Z

Ne propustite

No ceste nisu opasne samo za vozače, nego i za pješake. Na Hitni bolnički odjel do sada je došlo već pet pacijenata s prijelomima.

Niske temperature koje posebno u noćnim satima idu u minus te padanje rosulje, danas su dovele do poledice na kolniku.

Jutarnji odlazak na posao bio je opasan za vozače koji nisu prilagodili brzinu uvjetima na cesti, a već se dogodilo i nekoliko prometnih nesreća, srećom bez ozlijeđenih.

No ceste nisu opasne samo za vozače, nego i za pješake. Na koprivnički Hitni bolnički odjel do sada je došlo već pet pacijenata s prijelomima.

– Počeli su dolaziti od jutra, a imali smo prijelom ručnog zgloba te skočnog zgloba na nozi. Riječ je o pacijentima od 40 do 70 godina, a dvoje ih je zadržano na operaciji, dok su drugi dobili longete – rekao nam je dr. Saša Strahija.

Savjetovao je građane da paze kako hodaju i obrate pažnju na led, a starijima i teško pokretnima preporučio da ostanu kod kuće.

Hrvoje Kuzmić, voditelj koprivničke Zimske službe, napomenuo je da su djelatnici na terenu od nešto malo nakon sedam sati.

– Sve glavne ulice posipane su solju već do 10 sati, s tim da smo već ranije posipali sve uzbrdice, nizbrdice, mostove i rotore. Na terenu su tri kamiona, dva traktora i posipač, a još su ostale samo sporedne ulice – napomenuo je on.

Dodaje da se osobno provezao cestama koje su sve prohodne.

– Vozači moraju prilagoditi vožnju uvjetima na cesti te imati zimsku opremu. Vožnja s ljetnim gumama je smrt u ovakvim uvjetima – upozorava Kuzmić.

 

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×