24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
koprivnička knjižnica

Zbog velikog interesa na TEDx samo s ulaznicom
Z

Ne propustite

Imamo premalo prostora i prevelik interes. TED prepoznaje knjižnicu kao važno mjesto za održavanje ovakvih događanja stoga nam nije cilj izlaziti iz prostora Knjižnice. Zbog komocije posjetitelja i govornika morali smo uvesti ulaznice. Osigurali smo stotinjak mjesta, rekao je Petar Lukačić iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Sedma konferencija TEDxKoprivnicaLibrary održat će se u subotu, 23. travnja, u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović s početkom u 18 sati.

Novost u odnosu na prijašnje godine je uvođenje besplatnih ulaznica.

– Imamo premalo prostora i prevelik interes. TED prepoznaje knjižnicu kao važno mjesto za održavanje ovakvih događanja stoga nam nije cilj izlaziti iz prostora Knjižnice. Zbog komocije posjetitelja i govornika morali smo uvesti ulaznice. Osigurali smo stotinjak mjesta – rekao je Petar Lukačić iz Knjižnice.

Ulaznice se mogu podići na odjelu za odrasle.

I ove godine posjetiteljima će se predstaviti pet inspirativnih govornika s pet zanimljivih tema, ideja i iskustava.

Alis Marić govorit će o zaljubljenicima u knjigu i čitanje koje je uspjela okupiti na facebook stranici Čitaj knjigu. Ova zaljubljenica u čitanje i putovanja inače je diplomirana pravnica koja iza sebe ima bogatu korporativnu karijeru, a 2011. godine iznenada ostaje bez posla i na nagovor prijatelja baca se u sasvim drugačije vode.

S druge strane, moto Vitomire Lončar, kazališne i filmske glumice i ravnateljice kazališta Mala scena, je Zapali jednu svijeću i bit će manje mraka. Aktivizam je njezina strast, učenje je čini sretnom. Najveći uspjeh joj je, kako kaže, da svakodnevnim upornim radom doprinese razvoju zajednice. Jedna je od 40 tisuća građana oboljelih od epilepsije te se ne ustručava javno govoriti o ovoj bolesti.

Anđelo Jurkas je učitelj, glazbenik, pisac, publicist i stručnjak za pop kulturu koju vidi kao poticaj mladim naraštajima da se otvore novim iskustvima i sadržajima s kojima se ne susreću kod kuće. Odluka za uvođenje pop kulture u nastavni plan i program je na čekanju od strane Hrvatskog sabora, a on u međuvremenu piše, pjeva, snima dokumentarce, marketinške filmove.

Jedan od inspirativnih govornika je i Dražen Glavaš koji predaje poslovnu etiku i liderstvo na prestižnom veleučilištu VERN. Jedan je od prvih poslovnih savjetnika/trenera u Hrvatskoj, vodi Udrugu poslovnih ljudi Partner koja je prošle godine organizirala prvu lidersku konferenciju u Hrvatskoj. Etika, integritet i poštenje vrijednosti su za koje se treba zalagati.

Koprivničanac Siniša Bosanac prvenstveno je roditelj dvoje djece, a zatim i veliki aktivist koji svojim zalaganjem želi dokazati kako aktivizam može biti korektivni čimbenik u društvu, pa čak i mijenjati diskriminacijske zakone. S ciljem borbe protiv diskriminacije djece s invaliditetom osnovana je Facebook grupa Pomozimo djeci s invaliditetom, kao početna točka jedne velika inicijative koja je uslijedila..

Medijski konferenciju pokriva ePodravina.hr.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Promjena vremena

Stiže moguća nepogoda, Podravinu i Prigorje čekaju pljuskovi i grmljavina – nadamo se bez tuče

Značajna promjena vremena, još jedna, je pred nama. Meteorolozi najavljuju kako nas sutra čeka zahlađenje, kiša, pljuskovi i grmljavina,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×