23.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zborovanje 28 crkvenih zborova Varaždinske biskupije
Z

Ne propustite

Ovogodišnji susret crkvenih zborova Varaždinske biskupije uz spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe, održat će se u subotu 22. studenoga s početkom u 18 sati u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu.

Misno slavlje tom će prigodom predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak koji će tijekom slavlja podijeliti i poslanja novim psalmistima iz više župa biskupije. Ovogodišnje zajedničko zborovanje u predvečerje svetkovine Krista Kralja svega stvorenja nadahnuto je pjesmama Kristu Kralju. U liturgijskom pjevanju sudjelovat će 28 zborova koji djeluju u Varaždinskoj biskupiji, od župnih i crkvenih do dvaju katedralnih. Susret organizira biskupijski Ured za crkvenu glazbu s voditeljem mo. Anđelkom Igrecom.

Zborovanju su prethodile opsežne pripreme svakog pojedinog zbora. Voditelji zborova održali su susrete s biskupijskim povjerenikom za glazbu mo. Igrecom, a priređeni su i dekanatski susreti kao zajednička slavlja nekoliko zborova.

PROGRAM

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pri sv. duhu

Obilježava se Tjedan upoznavanja groblja, Komunalac je pripremio nove spremnike kako bi ono bilo još urednije

Koprivničko groblje Pri Sv. Duhu kojim upravlja Komunalac, kao član udruženja ASCE (europskog udruženja značajnih povijesnih groblja) i ove...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×