DRUGA ŽNL

Železni, ikona ovih prostora, kao trener-igrač preuzeo je Dravu Podravske Sesvete: Cijeli sam život u nogometu, plan je Prva ŽNL

Dok je s nekima dijelio svlačionicu, drugi će njegov lik tek upoznati. Sigurno je kako će ga respektirati, ipak je njegova nogometna priča zbilja bogata.

17:00h
0
Foto: Stjepan Jagić

Drava Podravske Sesvete u ponedjeljak je krenula s pripremama za novu sezonu Druge ŽNL. Na službenoj Facebook stranici kluba stoji kako je trener Alen Zorić zbog poslovne spriječenosti napustio kormilo momčadi koju će odsad voditi dobro poznati Peter Željeznjak.


– Dečki su zvali, a njihov mi je predsjednik dobar prijatelj još iz igračkih dana. Pomoći ću im, i to kao trener-igrač – potvrdio nam je Željeznjak.

Michael Zorić napustio je Podravske Sesvete potpisavši s Pitomačom, dok su Josip Britvić i Darko Štefanić seniorski nogomet zamijenili veteranskim. S druge strane, Dravu su pojačali Željko Kajić i Marko Slavić te povratnici Matija Posavec i Ivan Tudić. Klupsko vodstvo veseli i zaključenje oporavka kapetana Alena Dergeza koji je zbog teške ozljede izbivao s travnjaka.

– Trener sam koji odmah ide na prvo mjesto, plan je Prva ŽNL. Tražimo pojačanja, u pregovorima smo s nekim igračima – istaknuo je Železnjak.

Treniraju triput tjedno te uz pripremne utakmice vjeruje da će spremni dočekati natjecanje. Dosad su remizirali s Bilogorcem iz Velikog Trojstva (3-3) te upisali uvjerljivi poraz od Ferdinandovca (1-6).

– Igrao sam prvu, drugu i treću hrvatsku ligu, cijeli sam život u nogometu. Vodili su me prvoligaški i drugoligaški treneri, imam iskustva. Nadam se da ću to pretočiti na igrače – govori Željeznjak, naglasivši kako uvijek teži napadačkoj, okomitoj igri po zemlji.

Dok je s nekima dijelio svlačionicu, drugi će njegov lik tek upoznati. Sigurno je kako će ga respektirati, ipak je njegova nogometna priča zbilja bogata. A kako će se snaći u ulozi stratega, ostaje za vidjeti.

Foto: NK Drava Podravske Sesvete Facebook
Foto: NK Drava Podravske Sesvete Facebook
Foto: NK Drava Podravske Sesvete Facebook
Foto: NK Drava Podravske Sesvete Facebook

čitam...