Sjeo na čelo bandićevih zastupnika

Željko Lacković će nakon punih 40 mjeseci volontiranja početi primati naknadu za svoj rad na čelu grada

08:00h
0
Željko Lacković // Foto: Matija Gudlin

Lacković je izabran za predstavnika šestero Bandićevih zastupnika u Saboru pa se uz sav posao, kako kaže, više neće stići baviti svojim odvjetničkim zanimanjem.

Željko Lacković, saborski zastupnik i gradonačelnik Đurđevca, naokon punih 40 mjeseci volintiranja na čelu grada, počet će primati naknadu za svoj rad.

Lacković je izabran za predstavnika šestero Bandićevih zastupnika u Saboru pa se uz sav posao, kako kaže, više neće stići baviti svojim odvjetničkim zanimanjem.

– Uz saborsku plaću, primat ću i naknadu, a sva primanja i dalje će biti manja od mojih davanja državi kao poduzetnika. Još ne znam kolika će mi biti naknada, no sigurno manja od uobičajene, jer ću biti i saborski zastupnik – kazuje Lacković.

Dodaje da će mu njegova funkcija predsjednika kluba omogućiti neposredan konakt s ministrima prilikom donošenja točaka dnevnog reda za saborske sjednice.

– Sudjelovat ću na sastancima te moći forsirati važna pitanja za naš kraj. Odmah u  početku ću predložiti mijenjane zakona o renti. Kako je to Dobrovićev resor, a on je europski orijentiran, vjerujem da će prihvatiti prijedlog da se renta uskladi s praksom Europske unije – najavio je Lacković svoje planove.

Ujedno, klub će se zalagati i da država u cjelosti pokriva trošak školskih udžbenika, što smatraju standardom koji država mora ispoštovati.

Podsjetimo, Željko Lacković je svoj potpis dao šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću, a u Sabor je ušao umjesto Milana Bandića koji tu dužnost ne može obnašati zbog one gradonačelničke.

čitam...
Loading...