kakva naivnost

Žena (48) mislila doći do lake zarade pa nasjela na Internet objavu: Predala osobne podatke nepoznatoj osobi i u sekundi ostala bez 2000 kuna

Mislila je da će na uplatu od 300 dolara tjedno zaraditi do 30 tisuća kuna.

10:36h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Jučer smo pisali o naivnom 50-godišnjaku sa šireg koprivničkog područja, koji je nepoznatoj osobi uplatio više od 10 kuna kuna za krupnju kriptovaluta, bez kojih je kasnije i ostao, a novi slučaj prijevare, odnosno naivnosti dogodio se ovih dana na varaždinskom području.

Naime, tamo je prevarena 48-godišnjakinja, koja je policiji prijavila kako je 29. kolovoza na Internetu pronašla objavu na platformi jedne društvene mreže, gdje se nudi brza zarada u kriptovaluti. Točnije, za iznos uplate od 300 dolara zajamčena je tjedna zarada od 30 tisuća kuna.

Žena je otvorila stranicu i upisala svoju elektroničku poštu i broj telefona, te je naknadno
dobila telefonski poziv nepoznatog počinitelja, koji je vezano uz oglas tražio podatke kartice tekućeg računa, osobne iskaznice, što mu je ista i ustupila.

Odmah nakon predanih osobnih podataka zaprimila je obavijest banke da je s njezinog računa provedena transakcija u iznosu od oko 2000 kuna na nepoznati račun. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.