Ženska košarka: Koprivnica uspješno završila međunarodnu Alpe Adria ligu

19:47h
0
Zajednička fotografija košarkašica Koprivnice, Bakra i Jedinstva // Foto: ŽKK Koprivnica

Koprivnica se oprostila od BCAA lige pobjedom u zadnjem kolu protiv ekipe Bakra, a u drugoj utakmici također odigranoj u Koprivnici Jedinstvo iz Tuzle bilo je bolje od Bakra. U sklopu regionalne kadetske lige snage su odmjerile domaće djevojke i ekipa Koprivničkih Bregi.

Košarkašice Koprivnice, djevojčice rođene 1999. i mlađe, u nedjelju su odigravši posljednju utakmicu zadnjeg kola zaključile međunarodnu Alpe Adria ligu (BCAA), u kojoj su tijekom sezone pružale solidne partije, te na taj način osvojile 6. mjesto u konkurenciji ponajboljih ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Protivnice su ovaj puta bile djevojke iz Bakra i Viškova, vrlo potentna ekipa, ali jučer u blijedom izdanju, što radi umora od putovanja a što zbog odlične utakmice koju su odigrale naše djevojke. Dojam je da se do pobjede došlo lakše no što se očekivalo, a opet ponajviše zahvaljujući našim najboljim djevojkama, jučer vrlo raspoloženim Viktoriji Čehok i Petri Mihalić. Naravno da ne smijemo zanemariti niti trud svih ostalih igračica, ponajviše u obrambenim zadaćama.

Ovom pobjedom je zaključeno natjecanje u ligi koja nam je donijela nekoliko lijepih putovanja (Mađarska, Bosna i Hercegovina), ali i puno teških utakmica. Neke su izgubljene za dlaku, a možda najviše boli poraz protiv ekipe Trešnjevke u zadnjim sekundama utakmice, zatim protiv izvrsnih košarkašica iz Grosuplja u prvoj domaćoj utakmici, gdje je sve bilo pod kontrolom do samog finiša a pobjeda je izmakla kada su naše najbolje igračice izlazile iz igre nakon petog faula, a sjećamo se i izgubljene utakmice protiv Šibenčanki također u zadnjoj minuti susreta kojeg je zbog ozljede u prvoj četvrtini propustila naša ponajbolja igračica, Petra Mihalić. Da su te utakmice dobivene, plasirali bismo se na final four.

Detalj iz igre // Foto: ŽKK KoprivnicaS druge strane, pobijeđene su vrlo respektabilne ekipe, a ponajprije nas vesele uspjesi protiv zagrebačke Croatije (koja se plasirala u final four) i mađarske ekipe Academia Ratgeber iz Pecsa. Sve u svemu, igranje ove lige se pokazalo kao dobar izbor. Pokazali smo svoju kvalitetu i čvrstinu u svim utakmicama koje smo igrali, te ozbiljnost organizirajući dva turnira ove lige u Koprivnici, te odrađujući na vrijeme sva gostovanja. Stoga, nije nam ostalo nego iskreno čestitati djevojkama na svim odigranim utakmicama, a trenerima na uloženom trudu. Čestitke i zahvala na fer i korektnoj igri i našim protivnicama sa Kvarnera.

U drugoj utakmici BCAA lige, Jedinstvo iz Tuzle je nadvisilo ekipu Bakra već u prvoj četvrtini, do poluvremena se znao i pobjednik. Jedinstvo je odlična ekipa koja se plasirala u final four ove međunarodne lige i imaju velike šanse za njeno osvajanje, pošto su oba dosadašnja poraza nesretno/nespretno izgubili izgubili. Vođa, kapetan i glavni motor te ekipe je Melisa Brčaninović, koja igra glavnu ulogu i u prvoligaškoj seniorskoj ekipi i za koju ćemo još sigurno čuti u vijestima o košarkaškim reprezentativnim uspjesima BiH.

ALPE ADRIA liga, rezultati:

ŽKK “KOPRIVNICA” – ŽKK “BAKAR”    74:49  (30:11, 16:11, 19:8, 9:19)

ŽKK “KOPRIVNICA” : Matovina 3, Kvakarić , Čehok 24 (1x3p), Vrban 2, Kovačić D. 2, Ilić M. 9 (1x3p), Triplat 10, Mihalić 22, Relja-Podhraški , Knežević 1, Hegedušić.
Trener: Laptuš, Pom. trener: Sočev
ŽKK “BAKAR” : Šogolj , Vrnoga 8, Baždarić , Krakić 4, Petelin 2, Božić 15, Nujić 5, Okić 1, Margetić 8, Šimunović 4 .
Trener: Mijaljević, Pom. trener: Ban

ŽKK „JEDINSTVO” (Tuzla) – ŽKK „BAKAR”    86:41  (22:7, 25:13, 22:14, 15:7)

ŽKK „JEDINSTVO”: Glotić N. 17, Karamović M. 5, Ruščuklić N. 2, Vojvodić M. 2, Perko A. 9, Brčaninović M. (cap) 44, Murselović S. 7

Trener: Oštraković M.

ŽKK „BAKAR”: Šogolj S., Vrnoga D. 7, Baždarić P., Krakić L. 5, Petelin N., Božić N. 16, Nujić D., Okić A. 2, Margetić E. 6, Šimunović I. (cap) 8

Trener: Mijaljević M.

Kadetska ekipa Koprivnice // Foto: ŽKK KoprivnicaKadetkinje bolje od Bregi

U trećoj utakmici dana u sklopu regionalne kadetske (Z-16) lige odigrana je i prvenstvena protiv djevojčica iz Koprivničkih Bregi. Treba pohvaliti želju i borbenost Bregovki kao i uočljive pomake u njihovoj igri, radilo se ipak o prevelikoj razlici u kvaliteti ovih dviju ekipa.

U ne pretjerano zanimljivoj utakmici u kojoj je opet glavnu riječ vodio nezaustavljiv tandem Mihalić-Čehok imali smo i debitanticu u kadetskom sastavu, jedanaestogodišnju Doroteju Laljek, koja je veći dio utakmice odigrala bez ozbiljnijeg propusta, upisavši pritom 13 koševa čineći ovaj susret zanimljivijim…

Čestitke svim igračicama i trenerima i na ovoj pobjedi, a također i našim protivnicama na korektnoj igri… Iskreno im želimo puno budućih sportskih uspjeha…

Z16 HRL SJEVER, 10. kolo:

ŽKK “KOPRIVNICA” – ŽKK “BREGI” 86:23 (30:8, 14:7, 25:4, 17:4)

ŽKK “KOPRIVNICA”: Laljek 13, Matovina 1, Begić 2, Čehok 14 (1x3p), Hegedušić 4, Kovačić 4, Ilić 6, Triplat 12, Mihalić 20 (1x3p), Kvakarić 4, Relja-Podhraški , Vrban 4, Hruško 2
trener: Laptuš, pom. trener: Sočev

ŽKK “BREGI”: Vujčić 4, Džanko, Bunić 6, Kovačić 2, Polančec 10, Glavinić S. 1, Grabušić, Glavinić P., Talan, Krstanović
trener: Crnjak, pom. trener: Krstanović

čitam...