IZVJEŠĆE VATROGASACA

Zgrada đurđevačkog JVP-a pravi je operativni centar u kojemu se odsad nalaze tri hitne službe

Zapovjednik Markešić zaključuje kako je iza njih uspješna godina.

14:30h
0
Foto: Grad Đurđevac

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac Matija Markešić na sjednici Gradskog vijeća podnio je izvješće o radu za 2019. godine koje je jednoglasno usvojeno. Naveo je kako je u godini iza njih uređen, obnovljen i prilagođen novi prostor na drugom katu zgrade čime su dobili novih iskoristivih 400 kvadrata. Ondje se smjestila uprava JVP-a, DVD Đurđevac s puhačkim orkestrom i gradska Vatrogasna zajednica te HGSS. Usto su opremljene nova teretana i dvorana.

– Ovo je bio važan događaj za naš grad, odnosno nastavak objedinjavanja žurnih službi u Đurđevcu. Idemo prema onome što je normalno u svijetu, a to je objedinjavanje ovakvih službi zbog brzine reakcije i dostupnosti svih zajedničkih resursa. Ponosan sam što u istoj zgradi odsad rade tri hitne službe. Ovo je pravi operativni centar za sve građane Đurđevca, ali i njegove okolice – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, pohvalivši djelatnike svih službi.

Markešić zaključuje kako je iza njih uspješna godina. Napomenuo je kako rade na dodatnom osposobljavanju radnika, nastavivši kako su intervencije odrađene kvalitetno, na profesionalnoj razini.