promjena u koprivničkom velikanu

Zlatko Saračević nakon sezone napušta Podravka Vegetu, na klupu stiže Neven Hrupec

Koprivnički klub podsjeća kako se sa Saračevićom na čelu u njegovoj prvoj sezoni igrala Liga prvakinja. Prošle su sezone, pak, stigli do polufinala EHF Kupa, no pandemija koronavirusa izbrisala je postignuti rezultat.

22:00h
0
Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta
Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta

Zlatko Saračević prilikom dolaska u RK Podravka Vegetu potpisao je ugovor čije je trajanje bilo tri godine. No, nakon tekuće sezone više neće voditi najtrofejniji domaći rukometni klub.


Naime, na službenim klupskim stranicama stoji kako je na današnjoj sjednici Nadzornog odbora odlučeno da će klub u novoj sezoni voditi trener Neven Hrupec.

– Osjećaj je nevjerojatan. Emocije se ne mogu opisati tako jednostavno, ali ja sam izuzetno sretan i u ovome trenutku ne mogu vjerovati da ću se vratiti kući nakon toliko godina. Trebat će vremena kako bih shvatio da je zaokruženo jedno dugo razdoblje rada u inozemstvu i da sam ponovno dobio priliku vratiti se svojoj kući, obitelji i u svoj klub koji me stvorio kao trenera. Ciljevi koji će biti postavljeni pred mene bit će izazov kojem se radujem i siguran sam da ćemo napraviti sve i uložiti maksimalne napore da ih i ostvarimo. Svjestan sam odgovornosti i težine ovakvog izazova, ali se osjećam jako motivirano i jedva čekam vratiti se. Ovim putem želim zahvaliti RK Podravki na ukazanom povjerenju, trudit ću se da sve svoje znanje i iskustvo stavim na raspolaganje klubu te da predanim i odgovornim radom doprinesem dobrim rezultatima kluba na svakom nivou – rekao je Hrupec za službene klupske stranice.

Neven Hrupec pronašao je angažman u Italiji // Foto: Arhiva
Neven Hrupec // Foto: Arhiva
Klub objasnio odluku o trenerskoj promjeni.

Koprivnički klub podsjeća kako se sa Saračevićem na čelu u njegovoj prvoj sezoni igrala Liga prvakinja. Prošle su sezone, pak, stigli do polufinala EHF Kupa, no pandemija koronavirusa izbrisala je postignuti rezultat.

– U aktualnoj sezoni cilj je bio prolazak u sljedeću fazu Lige prvakinja kao i osvajanje dvostruke krune. Zbog brojnih poteškoća u treniranju i ozljeda koje je donijelo pandemijsko razdoblje, europski ciljevi neće biti ispunjeni, a preostala su još dva, Kup i Prvenstvo Hrvatske. Zbog svega navedenog, klub je odlučio trogodišnju suradnju s trenerom Zlatkom Saračevićem po završetku sezone prekinuti – poručuju iz kluba.

– Treneru Zlatku Saračeviću klub se od srca želi zahvaliti što je dostojanstveno i ponosno pronosio ime RK Podravka Vegete. Vjerujemo kako će i do kraja sezone biti posvećen ekipi pred kojom su još dvije europske utakmice i da će ove godine u Koprivnicu sa stožerom donijeti dvostruku krunu koja je na početku i bila zacrtana uz već spomenuti, ali ipak neostvareni cilj u Europi – dodaju.

Saračević je, s druge strane, istaknuo kako će do kraja sezone raditi najbolje što mogu. Kao i svake godine, tako i ove, cilj je osvojiti Kup i nacionalno prvenstvo.

Podravka, dodajmo, navodi tko je i što je ostvario Neven Hrupec. Više o dobro poznatome treneru pročitajte u okviru.

Profesor Neven Hrupec rođen  jeu Koprivnici 10. studenog, 1974. godine. Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje Rukomet, a osim profesorskog iskustva na svom profesionalnom putu educirao se i kao trener. Kruna tog predanog rada je i EHF-ova Master Coach licenca.

Svoj profesionalni put započeo je još 1998. godine u Podravkinoj školi rukometa. Godine 2000. postao je pomoćni trener prof. Ivanu Palu, a u tom je razdoblju s Podravkom sudjelovao i u najelitnijem europskom natjecanju, Ligi prvakinja. Iste te godine natjecao se i u EHF kupu, kao pomoćni trener te od veljače 2003. kao glavni trener prve ekipe. Svoj trenerski put s prvom ekipom nastavlja u Podravka Vegeti od 2010. do 2013. godine. U to je vrijeme Podravka Vegeta bila u top-12 Lige prvakinja u Europi, a osvojeno je i 2. mjesto u Regionalnoj ligi kao i tri uzastopne krune u kupu i prvenstvu. Ukupno je s Podravkom osvojio četiri prvenstva i četiri kupa te je čak četiri puta došao do grupne faze u Ligi prvakinja. Od 2004. godine do 2010. Hrupec je bio i izbornik ženske juniorske rukometne reprezentacije Hrvatske, a 2009. je na Mediteranskim igrama u Italiji osvojio zlatnu medalju. Osim bogatog iskustva koje je stjecao u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu u Hrvatskoj, posljednjih osam godina trenerski zanat brusio je u inozemstvu, najprije kao izbornik ženske talijanske rukometne reprezentacije. Nizali su se rezultati i u klupskom rukometu, s inozemnim klubovima poput talijanskog Salerna s kojim je osvojio talijanski Superkup i prvenstvo. Nastupio je i u EHF Kupu s ekipama koje je vodio (Ploiesti, MKS Lublin, Jomi Salerno). S poljskim Sczeczinom igrao je finale Challenge kupa te s istim klubom finale Nacionalnog kupa u 2019. godini. U istoj se godini ponovno našao na mjestu izbornika talijanske reprezentacije. Od 2019. do danas je trener rumunjske Dunarea Braila s kojom je napravio povijesni uspjeh te je u aktualnoj sezoni ovu ekipu uveo u Europsku ligu. Iza trenera Nevena Hrupeca je bogato međunarodno iskustvo, stoji na službenim stranicama Podravka Vegete.

čitam...