6.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KORONAVIRUS

Znanstvenici uglednog Harvarda smatraju da će mjere distanciranja biti potrebne još dvije godine
Z

Prema njihovoj računalnoj simulaciji, COVID-19 postat će sezonska bolest poput srodnih virusa koji izazivaju običnu prehladu, dok će prijenos biti češći tijekom zime.

Ne propustite

U časopisu Science objavljena je studija znanstvenika s uglednog Sveučilišta Harvard prema kojoj će se koronavirus vratiti i zaprijetiti zdravlju kad se ukinu mjere socijalnog distanciranja. Stoga će one, piše HINA, a prenosi N1, biti potrebne do 2022. godine.

Prema njihovoj računalnoj simulaciji, COVID-19 postat će sezonska bolest poput srodnih virusa koji izazivaju običnu prehladu, dok će prijenos biti češći tijekom zime. U skladu s time navode kako predviđanje da će epidemija završiti tijekom ljeta nije u skladu s njihovim saznanjima. Autori su naglasili kako je mnogo toga nepoznato, što uključuje i kakvu razinu imunološke zaštite imaju osobe koje su bolest preboljele te koliko ona uopće traje.

Prema simulacijama, zaraza se ponovno vratila ukidanjem restrikcija. S druge strane, izolacija je također pokazala posljedice, i to u smislu da populacija gotovo uopće nije razvila imunitet. U novome valu pojave virusa to je dovelo do ponovnog preopterećenja zdravstvenog sustava. U konačnici, tvrde kako je mala vjerojatnost da će virus potpuno nestati već nakon prvog pojavljivanja.

– Ne zauzimamo stajalište o prihvatljivosti pojedinog scenarija s obzirom na ekonomski teret koji socijalno distanciranje donosi. Ali naglašavamo potencijalno katastrofalan teret na zdravstveni sustav ako mjere distanciranja budu neučinkovite ili ako ne budu na snazi dovoljno dugo – naveli su znanstvenici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan poslije utakmice

Torcidaši privedeni zbog pijanstva, droge i pirotehnike, zabranjeno im je na utakmice

Na jučerašnjoj utakmici između Slaven Belupa i Hajduka policija je imala posla. Kako navode iz PU koprivničko-križevačke, bilo je oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×