PRIJEM U ŽUPANIJI

Župan Darko Koren sa suradnicima čestitao Tari Knežević koja ide u NASA-u, veseli se predavanjima i razgovoru sa znanstvenicima

Župan joj je poželio mnogo sreće i uspjeha te joj darovao hrvatsku zastavicu kojom će se u Houstonu predstaviti među svojim kolegama iz svijeta.

12:16h
0
Foto: KCKŽŽ

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima Županijske uprave održali su prijem za Taru Knežević,  učenicu Gimnazije ‘Fran Galović iz Koprivnice. Poznato je već da će upravo ona, kao jedina predstavnica iz Hrvatske, sudjelovati na dvotjednom program United Space School koji privatni američki fond FISE provodi u suradnji s američkom svemirskom agencijom NASA-om.

Prijemu su prisustvovali i Tarina mentorica Željka Perošić, razrednica Sanja Mikulić te ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić.

– Tara će sa svojeg puta u Houston zasigurno donijeti nove spoznaje i otvoriti nam vidike, a važno je spomenuti kako je odabrana među 50 srednjoškolaca iz cijelog svijeta za ovaj prestižni program. U tome ima podršku svoje obitelji, profesora i ravnatelja te vjerujem kako će joj ovo iskustvo uvelike usmjeriti daljnji život. Smatram kako je to tek početak Tarinih uspjeha, a sve ono što naša Gimnazija čini za mlade ljude poput Tare dokazuje kako naš obrazovni sustav može iznjedriti talente i vrhunske znanstvenike – kazao je župan Koren.

Tara je istaknula kako se veseli predavanjima i razgovoru sa znanstvenicima i astronautima, a imat će priliku učiti o američkom svemirskom programu, svemiru, letjelicama i ostaloj opremi te o američkoj kulturi.

– Uz preporuke, morala sam napisati životopis i motivacijsko pismo, a onda proći intervju s 12 zaposlenika NASA-e, članova Odbora za prijave. To je bio najveći izazov što se tiče programa, morala sam odgovarati na brojna pitanja, htjeli su doznati kakva sam osoba, ali i teoriju, kreativne odgovore na pitanja – kazala je T. Knežević.

Čestitkama su se pridružile i Tarina mentorica Željka Perošić koja je kazala kako je iznimno ponosna što je bila moralna podrška u Tarinom uspjehu, dok je razrednica Sanja Mikulić istaknula kako se radi o skromnoj i vrijednoj djevojci, zaželjevši joj sreću u programu i daljnjem školovanju.

Ravnatelj Vjekoslav Robotić zahvalio je županu i suradnicima na prijemu, kao i Tari i profesoricama koje su primjer kako se iz jedne male škole, uz odlične profesore i materijalno-tehničke uvjete, uz potporu Županije kao osnivača, mogu postići veliki rezultati.

Župan joj je poželio mnogo sreće i uspjeha te joj darovao hrvatsku zastavicu kojom će se u Houstonu predstaviti među svojim kolegama iz svijeta.

čitam...
Loading...