sastanak

Župan Koren pozvao na oprez jer nas povodom Velike gospe čekaju koncerti i brojna događanja

Vjerujem kako su organizatori upoznati s odlukama Nacionalnog stožera koje nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju, dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje Županijskog stožera, rekao je Koren.

14:32h
0
Foto: Matija Gudlin
Svečanost u Molvama // Foto: Matija Gudlin

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Službe ureda župana Melite Ivančić, danas su održali radni sastanak s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivicom Matošićem i voditeljem Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslavom Blažotićem.

Na sastanku je epidemiološka situacija na području županije ocijenjena vrlo povoljnom, a razgovaralo se o epidemiološkim mjerama jer se ovoga i drugoga vikenda slabi blagdan Velike Gospe te će se u Molvama održati sveta misa, a u Koprivničkim Bregima će uz misu biti održano i proštenje, dva koncerta i to Grdovića i Giuliana, turnir u nogometu, a povodom Dana općine i svečana sjednica.

Župan je pohvalio suradnju Područnog ureda civilne zaštite Varaždin i Županijskog Stožera te operativne snage. Dodao je kako je aktualna epidemiološka situacija vrlo dobra zahvaljujući pravovremenim reakcijama Stožera i provođenju odluka u koordinaciji sa svim relevantnim službama i zdravstvenim ustanovama te zbog odgovornog ponašanja stanovnika.

– Nadamo se da će se ovaj trend i dalje nastaviti jer pred nama je blagdan Velike Gospe na kojem će se diljem županije okupiti velik broj vjernika, a planiraju se i javna okupljanja na koncertima, što predstavlja zdravstveni rizik. Vjerujem kako su organizatori upoznati s odlukama Nacionalnog stožera koje nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju, dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje Županijskog stožera. Pozivam sve stanovnike na savjesno i odgovorno ponašanje, a organizatore da budu svjesni potencijalnih rizika i odgovornosti koju imaju te mogućih posljedica – istaknuo je župan.

Zamjenik župana i načelnik Stožera Ljubić je dodao kako je Stožer po tom pitanju službenim dopisom upozorio općinske i gradske načelnike stožera civilne zaštite na potencijalne rizike zbog povećanog broja ljudi povodom proslave blagdana te najavljenih glazbenih koncerata i manifestacija.

– Obaveze koje organizatori imaju su jasno propisane od strane Nacionalnog stožera i Hrvatskog zavoda za javno njih se treba strogo pridržavati. Sadašnje dobra epidemiološka slika je rezultat pravovremenih reakcija, preventivnih djelovanja i nadzora. Nadamo se da će ovakvo stanje ostati te da će organizatori ispuniti sve ono što su dužni u skladu s odlukama Nacionalnog stožera. Svi moraju biti svjesni svoje odgovornosti – kazao je zamjenik Ljubić.

Pročelnik Matošić rekao je da će Služba civilne zaštite provesti sve potrebne aktivnosti te upozoriti sve organizatore na dužnost ispunjavanja svih epidemioloških procedura i mjera.

– Situacija u vašoj županiji je iznimno dobra, poduzeli ste sve potrebne mjere kako bi ona bila stabilna i na tome vam čestitam. Vrlo je važno da zadržimo ovakav trend i da sve dionike upozorimo na potrebu za odgovornim ponašanjem u narednom razdoblju kako bi i dalje ostali bez žarišta koronavirusa – napomenuo je Matošić.

Na radnom sastanku je raspravljano i o nadolazećoj školskoj godini te nabavi zaštitne opreme za škole te sustav zdravstvene i socijalne skrbi na području županije, ali će se po tom pitanju pričekati daljnje odluke i upute koje će se provoditi nakon što ih donesu Stožer civilne zaštite RH i Hrvatski zavoda za javno zdravstvo.

čitam...