Županijska komora Koprivnica // Jadranka Ivanković nova upraviteljica Zaklade

14:01h
0
Foto: Ilustracija // Zaklada i ove godine daje tri stipendije

Jadranka Ivanković, članica Uprave Podravke, nova je upraviteljica Zaklade HGK-Županijske komore Koprivnica, odlučio je danas Upravni odbor.

Ona je na tome mjestu zamijenila Miroslava Vitkovića, kojemu je istekao mandat.
Zaklada je dobila i novoga člana Upravnog odbora, kalinovačku tvrtku Rasco d.o.o., koja je svojim donacijama Zakladu podupirala otpočetka, no sada će u njenom radu participirati kao jednakopravan član.

Unatoč financijskim problemima, poručuju iz Komore, i ove će godine krajem listopada objaviti natječaj za dodjelu tri stipendije, a dodatne bodove za deficitarnost zanimanja ovaj put dobit će studenti medicine, farmacije i građevinarstva.

Inače, u proteklih pet godina putem šest natječaja izabrano je ukupno 26 stipendista Zaklade, studenata s područja Koprivničko-križevačke županije koji studiraju na 9 različitih fakulteta. Na diplomskim i integriranim studijima diplomiralo ih je 14, a na dodiplomskom studiju 5. Dodijeljeno je i šest stipendija u obliku novčane pomoći za redovno školovanje u trajanju od godine dana, i to u iznosu od 1.400, 1.200 i 500 kuna mjesečno.

– Kao i prethodne godine, prošlu je godinu obilježila teška gospodarska situacija i financijska kriza zbog čega Zaklada nije u potpunosti ostvarila planirane prihode. Problemi gospodarskih subjekata u županiji razlog su zbog kojeg pojedini stipendisti koji su diplomirali, nerijetko s najboljim ocjenama i unatoč deficitarnosti svoje struke, teško pronalaze zaposlenje – kažu u Komori.