31 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županijska skupština/Felak (HDZ) predsjednik, Gregurek (HSS) i Bagarić (SDP) potpredsjednici
Ž

Ne propustite

Damir Felak (HDZ) izabran je za predsjednika, a Goran Gregurek (HSS) te Marinko Bagarić (SDP) za potpredsjednike novog saziva Županijske skupštine.

Po sili zakona, neki su vijećnici zbog obnašanja drugih rukovodećih funkcija morali staviti svoj mandat u mirovanje.

Tako će umjesto župana Darka Korena (HSS) u Skupštini sjediti Ivana Čurdija, dožupana Ivana Pala (HSS) zamijenit će Nenad Martinaga, a drugog dožupana Darka Sobotu (HDZ) Miroslav Kovačić.

Zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski (SDP) svoje je mjesto prepustio Tomislavu Babiću, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj Željku Pintaru, Božidar Kovačić ustupio je mjesto Andriji Jendreku, a saborskog zastupnika te načelnika Gole Stjepana Milinkovića mijenjat će Eugen Pali iz Gole.

Župan Darko Koren ponovno je pozvao sve članove političkih stranaka na rukovodećim mjestima u ministarstvima te saboru na suradnju za dobrobit svih žitelja županije.

– Ovdje smo voljom birača, i raduje me dobra atmosfera ove konstituirajuće sjednice. Nadam se da će se nastaviti i na sjednicama koje slijede – naznačio je Koren.

Inače, koalicija HSS-A-HSP-SU te HDZ u ovom sazivu ima čvrstu većinu, pa posljedično ne bi trebalo biti većih problema prilikom donošenja odluka. Zbog mnogo nedovršenog posla iz prošlog saziva, prva će se radna sjednica održati već za devet dana, a još jedna sjednica bit će prije 10. srpnja. 

Snimka sjednice 1.dio

Snimka sjednice 2.dio

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ponovljen postupak

Teško stradao u nesreći u Miškininoj, Koprivničancu dosudili 49.000 eura naknade i čak 34.000 eura sudskih troškova

Petero prijatelja vozilo se Miškininom u Koprivnici u noćnim satima. U jednom trenu došlo je do izlijetanja kod raskrižja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×