24.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županijska skupština // Koren: Od svih političara draže su mi seoske žene
Ž

Ne propustite

Održana je prva radna sjednica Županijske skupštine u novome sazivu.

Odmah na početku, vijećnici su obaviješteni o osnivanju dva kluba vijećnika, i to HDZ-HSS-A-HSP-SU-a na čelu s Vericom Rupčić, te SDP-HNS-HSLS-HSU-a, na čelu s Tomislavom Babićem.

Od ukupno 26 točaka dnevnog reda, najviše je polemika izazvala prva točka, Razmatranje izvješća o radu župana za drugo polugodište prošle godine, koja je trebala biti odrađena u prošlom sazivu, te posljednja, Pitanja i prijedlozi.

Tako je oporbeni vijećnik Ivan Knok (SDP) prigovorio kako je teško raspravljati o izvješću o radu župana iz prošlog saziva, te mu spočitnuo neujednačen pristup pojedinim područjima.

– Koji su ciljevi rada župana, to se ne vidi. No, bitno je da je istaknut izbor najuzornije seoske žene, to se čak spominje na tri mjesta – odriješit je bio Knok, dok je njegov stranački kolega Vjekoslav Mužinić dodao kako je izvješće pisano esejistički te kako je ‘mozaik dobar, ali nedostaju poveznice’.

– U izvješću je trebalo istaknuti što smo pokušali učiniti, što nismo, i gdje smo sada. A činjenica je da smo došli do dna i da smo najgora županija u Hrvatskoj – kazao je Mužinić.

Replicirajući na navedene primjedbe, župan Darko Koren Mužinića je nazvao ‘dežurnim kritičarom’, te mu kazao kako je prošla predizborna kampanja pa nema potrebe na takav način govoriti o radu Županije.

– Draže su mi seoske žene nego mnogi državni politički autoriteti, stoga sam im posvetio toliko prostora – poručio je Koren Knoku. Izvješće je svejedno prihvaćeno takvo kakvo jest većinom glasova, protiv je bilo samo desetak oporbenih vijećnika.

Rasprava se ponovno zahuktala na posljednjoj točki, kada je Koren predložio sazivanje tematske sjednice o Podravki, na koju bi došla Skupština Podravke te predstavila rezultate poslovanja i daljnje planove.

Boris Garaj (SDP) prigovorio mu je kako se njegov prijedlog kosi s intervjuom objavljenim u jednim dnevnim novinama, te s dogovorenim načelima političkog bontona i demokratskih standarda. Kako kaže, njegove izjave dane tom dnevniku mogu naštetiti cijeloj zajednici jer imaju politički karakter.

– Ako su moje izjave dovele do pada cijene dionica Podravke, onda je to jako loša firma – rekao je Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×