15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županijska uprava za ceste zbog poplava morala odustati od ulaganja u prometnice
Ž

Ne propustite

Ovogodišnje poplave uzrokovale su veliku štetu na nekim prometnicama za koje je nadležna Županijska uprava za ceste. Nakon prošle zime koja je bila prilično blaga, u ŽUC-u su počeli razmišljati o povećanju ulaganja u održavanje cesta i asfaltiranje, ali neuobičajeno obilne oborine poremetile su te planove.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste, Dragutin Guzalić: 

– Imali smo jako puno interventnih zahvata vezanih za ceste. Evo, imali smo tamo cestu kod Plavšinca koju je voda jednostavno odnijela u duljini od 150 metara. Morali smo potrošiti 200.000 kuna interventno kako bismo zatvorili te ogromne vododerine. Klizišta su se pokrenula, i ta ogromna količina vode je zapravo pokazala puno točaka koje su bile kritične i koje sada moramo rješavati.

Samo do rujna, Županijska uprava za ceste potrošila je 800.000 kuna više vlastitih sredstava nego što je bilo planirano za cijelu godinu. Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture prošlog je mjeseca ŽUC-u odobrilo 900.000 kuna za sanaciju klizišta, ali uz uvjet da sredstva budu potrošena do kraja godine – što je praktički nemoguće, pa je ŽUC s Ministarstvom sklopio sporazum o prenošenju sredstava u sljedeću godinu.

– Procjenjujemo da će na sanacije šteta od poplava do kraja godine biti potrošeno oko milijun kuna. Plus ovi veći interventni zahvati – evo otišao nam je jedan most u Sirovoj Kataleni koji sada popravljamo u vrijednosti od 270.000 kuna, cesta u Plavšincu bit će preko 200.000 kuna, i dva-tri klizišta koja sada počinjemo, koja su iz interventnih zahvata otprije, ali su sada, kao posljedica kiša, nastala nova dva ili tri – dodao je Gu

Radovi na sanaciji traju i dalje, a sve bi radnje trebale biti završene u najkraćem mogućem roku.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

[FOTO/VIDEO] TEŠKA NESREĆA Tri automobila sudarila se u Čakovečkoj, ima ozlijeđenih

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije u Čakovečkoj ulici u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarila su se tri automobila u blizini...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×