Županijski HNS: Dopisništva su najvrijedniji resurs koji HTV posjeduje

07:03h
0
Izvor: www.hns.hr

Županijska organizacija HNS-a Koprivničko-križevačke županije također je poslala svoj dopis medijima u kojem izražava svoje protivljenje odluci ravnatelja Hrvatske radiotelevizije o gašenju 11 dopisništava u cijeloj zemlji, među kojima bi ukinuto trebalo biti i ono u Koprivnici.

– Iako pozdravljamo promjene koje vode ka racionalizaciji troškova poslovanja, županijski HNS smatra kako građani Koprivničko-križevačke županije, ali i ostalih krajeva naše zemlje u kojima se ukidaju dopisništva, nikako ne smiju biti zakinuti kvalitetom ponuđenog programa. HRT je javni servis, čiji je način rada jasno definiran zakonom, a jedna od tih zakonskih odredbi je i regionalna pokrivenost svih krajeva Hrvatske – stoji u priopćenju, kao i da HNS Koprivničko-križevačke županije ističe kako su dopisništva najvredniji resurs koji hrvatska javna televizija posjeduje, a zaposlenici dopisništava i njihov predan i profesionalan rad temelj su na kojem se zasniva prepoznatljiva kvaliteta programa.

Dodaju i kako u HNS-u smatraju da donošenje ovakve odluke predstavlja udar na slobodu informiranja i egzistenciju zaposlenika u dopisništvima, ali i na javnu uslugu na koju stanovnici naše i ostalih županija, plaćajući RTV-pretplatu, itekako imaju pravo.

– Stoga pozivamo čelne ljude na preispitivanje odluke o gašenju 11 dopisništava HRT-a i iznalaženje mogućnosti da se uštede ostvare na drugačiji način – ističe glasnogovornica HNS-a KKŽ Andreja Horvat Friščić.