17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
okoliš

Županijski SDP javlja da su skupili dovoljan broj potpisa za sazivanje izvanredne sjednice Županijskog vijeća na temu Piškornice
Ž

Predložili su i dnevni red s četiri točke.

Ne propustite

Mladen Kešer poslao je priopćenje koje potpisuju županijski SDP i Hrvatski laburisti, a tema je sazivanje izvanredne sjednice Županijske skupštine. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Početkom 2021. godine u javnost i medije izašla je informacija da Podravini prijeti ekološka katastrofa zbog onečišćenja tla i voda, što je očito uzrok nestručne i neadekvatne tehnologije te sumnjivog poslovanja javne tvrtke Piškornica d.o.o. kojoj je osnivač Koprivničko-križevačka Županija. Na temelju toga, Županijska organizacija SDP-a Koprivničko-križevačke županije dana 13.01.2021. godine poslala je dopis predsjedniku Županijske skupštine Željku Pintaru i županu Darku Korenu u kojem se od njih traži da hitno sazovu Izvanrednu sjednicu Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na temu poslovanja tvrtke Piškornica d.o.o. i utjecaja odlagališta otpada na okoliš, podzemne vode te na zdravlje ljudi i životinja.

Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i župan Darko Koren Izvanrednu sjednicu Županijske skupštine KKŽ nisu sazvali, stoga na temelju članka 128. Poslovnika Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, klub SDP/HL pokrenuo je inicijativu o prikupljanju potpisa od 1/3 članova Županijske skupštine. Prikupljeno je 14 potpisa članova Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije od strane oporbe, a zahtjev za sazivanje Izvanredne sjednice Županijske skupštine potpisali su članovi kluba SDP/HL, članovi kluba HSS-a, članovi kluba vijećnika Željko Lacković – nezavisne liste i član skupštine Dejan Kutičić.

S obzirom na to da je sakupljeno 14 potpisa članova Županijske skupštine, što iznosi više od 1/3 članova Županijske skupštine, klub SDP-a/HL-a sukladno članku 128. Poslovnika Županijske skupštine traži od predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara da u roku od 15 dana sazove Izvanrednu sjednicu Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, sa sljedećim dnevnim redom:

1)    Razmatranje izvješća o poslovanju RCGO Piškornica d.o.o.
2)    Razmatranje izvješća o poslovanju  Piškornica sanacijsko-odlagalište d.o.o.
3)    Razmatranje izvješća o zagađivanju vode utjecajem odlagališta otpada odloženog na Piškornici
4) Odgovornost predsjednika skupštine RCGO Piškornica župana Darka Korena za nezakonitosti počinjene od strane direktora Mladena Jozinovića

Piškornica
Foto: Ivan Brkić

Javnost i stanovnici Koprivničko-križevačke županije imaju pravo znati u kojoj je fazi projekt RCGO Piškornica, kako stoji poslovanje tvrtke Piškornica d.o.o. i Piškornica sanacijsko-odlagalište d.o.o., koji utjecaj odlagalište otpada ima na okoliš, na zagađenje tla i onečišćenje podzemnih voda, a treba otvoriti i pitanje zašto bivši direktor tvrtke Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović još nije vratio nezakonito stečen novac koji si je isplatio prema izdašnim ugovorima o djelu koje je sklapao sam sa sobom, iako je u studenom 2017. godine župan Darko Koren za medije izjavio sljedeće: “Zatražili smo od Mladena Jozinovića povrat bonusa koji je, po našem mišljenju, protupravno isplaćen”? – stoji u priopćenju.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro je znati

Pet stvari koje smijete svojoj ženi reći kada je ljuta – i preživjeti

Ako ste netko tko se bori s time što reći nakon svađe, ili kako izraziti suosjećanje, evo popisa pet...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×