SVI SVETI I DUŠNI DAN

Županijski Stožer: Na groblja idemo s maskom, držimo razmak, a sve nadziru Covid redari

Mise na grobljima također će se održavati u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenom.

11:19h
0
Svisveti sesvete PrisvetomduhuKoprivnicagroblje
Groblje Pri svetom duhu u Koprivnici // Foto: Mario Kos

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je priopćenje u kojemu navodi preporuke za posjećivanje groblja povodom blagdana Svih svetih i Dušnoga dana.

Za početak, preporuka je posjetiti groblja tijekom cijelog tjedna kako bi se izbjegle gužve u subotu i nedjelju. Kao i na svakome koraku, očekuju nas dezinfekcijska sredstva, a zaštitne su maske obavezne. Pridržavaju li se građani mjera, pazit će COVID redari.

Mise na grobljima također će se održavati u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenom. Dakle, uz zaštitne maske obavezan je razmak između osoba od 1,5 metara.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije očekuje punu suradnju svih
posjetitelja gradskih i općinskih groblja te ih moli za razumijevanje, uz naglasak da je
pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne važnosti kako bismo smanjili
intenzitet zaraze koronavirusom – poručuju.

Podsjećamo i kako je od utorka, 27. listopada, na snagu stupila Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja  i uvode druge nužne epidemiološke mjere  i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, gdje se, između ostalog, navodi kako je obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće držati fizičku distancu od najmanje 1,5 metar.