Zvonko Pandurić – Stric poshumno će se nagraditi priznanjem „Junak Domovinskog rata“

19:47h
0
Zvonko Pandurić na ratnom plakatu "Hrvatska vas zove"

Jedan od legendarnih pripadnika i zapovjednika slavne 117. Brigade, Zvonko Pandurić – Stric, poshumno će dobiti priznanje „Junak hrvatskog Domovinskog rata“.

Nagradu mu dodjeljuje Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, a priznanje će se svečano uručiti nekome od članova njegove obitelji 3. kolovoza, na prvu obljetnicu smrti legendarnog Strica.

Pandurić se uključio u Domovinski rat kao dragovoljac, napustio je dobro plaćeni posao u inozemstvu i među prvima je iz Koprivničko-križevačke županije stao u obranu hrvatske Domovine. Osim 117. brigade bio je pripadnik HOS-a, te policije s kojima je prošao veliki broj ratišta. Jedno vrijeme bio je i djelatna vojna osoba u Centru za odgoj i obuku vojnika Koprivnice. Poznat je i kao lik branitelja s jednog od prvih ratnih plakata “Hrvatska vas zove”.

U Podravkinoj Udruzi branitelja ističu da je do sada ovo priznanje primilo tek nekoliko značajnih hrvatskih branitelja na razini Republike.

čitam...
Loading...