21.1 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ove godine i elektronska glazba na Špancirfestu
O

Ne propustite

Svi ljubitelji dobre elektronske plesne glazbe i cijelonoćne zabave konačno su nakon više godina čekanja došli na svoje i dobili specijaliziranu pozornicu i kvalitetan program u sklopu deseto dnevnog Špancirfest na kojemu ove godine gostuju i izvođači poput Morcheeba i Asian Dub Foundation. Mobilisis party pozornica nalazi se na prostoru uz gradsku sportsku dvoranu arena na Dravi. Svi programi na party pozornici počinju u 22:00 sati i traju do 06:00. Ulaznice kao i za sve koncerte Špancirfesta u pretprodaji možete kupiti u sustavu Eventima a jednako tako i na samome mjestu održavanja.

Do pozornice špancirere željne ludog noćnog provoda iz grada, vozit će Pan bus koji će kretati s Trga slobode (pored crkve sv. Nikole) svakih pola sata, počevši od 23 sata do 6 sati ujutro.

Više info i novosti na službenoj stranici festivala Špancirfest:

http://www.spancirfest.com
http://on.fb.me/spancirfest2011
http://on.fb.me/spancirparty

Špancirfest – Varaždin – 19.8. – 28.8.2011 – Mobilisis Party pozornica
 

Petak, 19. kolovoza – Jean Marie Kone (F) / Manu Lokole live on bongos (F)
+ DFC DanceFactoryCroatia DJ’s: D-Name / Yapa
Ulaznica: 40 kuna

Jean Marie KoneJean Marie-K i Manu donose plesnu afričku magiju na Špancirfest.

Između Jean Marie Konea i hrvatske publike već 15 godina postoji strastvena veza. Ovaj francuski producent i DJ veliki je miljenik domaće publike, a posebnu magičnu konekciju ima s kultnim klubom Extravaganza i Varaždincima kojima se uvijek rado vraća. Kako je proputovao skoro cijelu Lijepu našu od 1996. godine do danas, svoju ljubav dokazao je i na profesionalnom planu. Snimio je singl Beautiful People (http://soundcloud.com/jean-marie-k/beautiful-people-extended-mix) u kojem vokalistica Inge pjeva na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku. Uz to, njegova kompilacija “10+2 Years of Love with Croatia” specijalno je posvećena hrvatskim obožavateljima za koje uvijek ponavlja kako su najbolji na svijetu.

U svojoj karijeri svirao je po klubovima diljem planete, u Tokiju, Miamiju, New Yorku, Šangaju, Moskvi, na Tahitiju i u rodnom Maroku, a na Špancirfest dolazi kako bi prezentirao svoje najnovije proizvode produkcijske suradnje s legendarnima Antoineom Clamaranom i Gregom Di Manom.

– Zaista sam sretan što ću ponovo svirati u jednom od meni najdražih gradova. Dugo sam to čekao. Budite spremni za ples, pokret i skakanje jer vam pripremamo nešto posebno – poručuje Jean Marie povodom dolaska na Špancirfest, a zatim dodaje na hrvatskom jeziku „Idemo! Hajde!“.

Svoju DJ karijeru JMK je započeo 1987. godine s tada nepoznatim Laurent Garnierom. Zajedno su organizirali prva dva acid house partyja u Parizu iduće godine, nazvavši ih Welcome in the Happy House. Kao DJ i producent ističe se stilom koji u sebi sadrži elemente afričke glazbe, a voli surađivati s američkim producentima, kao i engleskim izvođačima. Njegove stilove ipak možemo definirati kao techno, tribal techno i groovy house. Od premijernog nastupa u Parizu na ovamo nastupao je u svim većim francuskim klubovima, The Locomotive, The Rex i The Queen, da bi 1993. godine postao i menadžer Fairway Recordsa, prve francuske etikete za tzv. underground house. Producirao je najmanje stotinu uradaka i to svih mogućih stilova elektronske glazbe. Godine 1993. započinje svoju turneju po Europi, ali i ostalim kontinentima. Rezident je i na čuvenoj francuskoj radio stanici Dancefloor FG, gdje radi već više od osam sezona.

Uz JMK-a na afričkim bongo bubnjevima svirat će Manu Lokole, perkusionist s bogatim iskustvom. Odrastao je na congosima francuskog otokaMartinique u Karipskom moru. Njih dvoje u duetu doslovno zvuče kao jedan i svaki put naprave nezaboravnu zabavu.

Uz glavne zvijezde JMK i Manua, na Mobilisis party pozornici ispred Gradske sportske dvorane nezaboravan provod jamči i već poznata varaždinska DJ ekipa DFC – DanceFactoryCroatia koja se već dokazala kao domaćin vrhunskih partyja. Dolazi D-Name iz Zagreba, kao jedan od DJ-a s najdužim stažom na hrvatskoj sceni koji je u dva navrata nastupao na najvećem svjetskom partyju Love Parade u Berlinu. Tu je također i DJ Yapa, uvijek aktivni veteran varaždinske DJ scene koji nastupa od 1987. godine.

Mobilisis Party Pozornica se otvara u 22 sata, a cijena ulaznice za JMK je 40 kuna. Više o Jean Marie Kone-u:

http://www.facebook.com/pages/Jean-Marie-K-DJ-Producer-Official-Page/193923048471
http://soundcloud.com/jean-marie-k
http://www.jeanmariek.fr/
http://www.facebook.com/dancefactorycroatia

 

Subota 20. Kolovoza – Janette Slack (UK)
+ DFC DanceFactoryCroatia DJ’s: Dennie / Iggy
Ulaznica: 30 kn

Janette SlackTop electro/breakbeat djevojka u zgusnutom ovogodišnjem rasporedu našla je mjesta i za Špancirfest. Podrijetlom iz Hong Konga DJica Janette Slack proslavila se u Londonu. Rezidentica je svjetski poznate fetish night Torture Garden, a vlasnica je ovogodišnjeg ljetnog hita ‘Slack in Black’, prljavog remiksa ‘Back in Black’ AC/DC, koji je oduševio ljubitelje electra u klubovima i na festivalima diljem svijeta. Prijašnja izdanja poduprli su Carl Cox, Hybrid, Phil K, Evil 9 i D. Ramirez .

Početkom 2000. godine etablirala na sceni u Hong Kongu, a nakon svjetske turneje prije tri godine skrasila se u Londonu. Montreal, Sydney, Los Angeles samo su neki od gradova u kojima je zgodna DJica i producentica raspametila obožavatelje.

Janette Slack 2002. godine osnovala je i vlastitu diskografsku kuću “Cold Fusion”. Sudjeluje u mnogo radijskih emisija, a čest je gost Ministry of Sounda. Rezident je i čuvenog londonskog kluba “Indigo”. Njezin zadnji materijal ‘Queen of the Weekend: Girl in Black’ opisuju kao Scissor Sisters na electro-techu. Časopis Mixmag proglasio ju je pjesmom mjeseca svibnja.

Osim što je uspješna kao DJ i producentica, novac zarađuje i na svom izgledu kao super-model (Doc Martens Vauxhall Cars, Pepsi, Theme) i glumeći u glazbenim spotovima (Ms Dynamite, Lisa Mafia…).

Modni dizajneri koji poznaju njezin stil izrađuju odjeću koju nosi na nastupima i photoshootovima. Surađuje s britanskim Lady Lucie Latex, japanskim brendom Kaori’s Latex Dreams i Stu Vernovim Murray and Vernom, čovjekom koji je s lateksom upoznao kultne dizajnere Jeana Paula Gaultiear i Vivienne Westwood kasnih 80ih.

U svojim setovima kombinira izvođače kao što su Gwen Stefani i Run DMC, Jamie Lidell i Peaches, što je dobitna kombinacija na plesnim podijima.

– Drago mi je da i vas u Hrvatskoj zanima nu funk/ bassline ghetto tech. Takvu glazbu zajedno s electrom svirala sam u
Australiji, Njemačkoj, Tajlandu… Taj zvuk popularan je na festivalima poput Burning Man, Glastonbury… Sretna sam da se i vama sviđa. Svima je već dosta minimala i žele nešto novo, a ipak prepoznatljivo – rekla nam je egzotična Janette Slack, s kojom će u subotu 20. kolovoza kao podrška svirati dečki iz DFC-a – DanceFactoryCroatia: Dennie i Iggy. Ulaznica je 30 kn.

http://www.facebook.com/pages/Janette-Slack-World/149857265024999
http://www.janetteslack.com
http://www.youtube.com/janetteslack
href=”http://www.soundcloud.com/janetteslack

Janette SlackJanette SlackJanette SlackJanette Slack

 

Nedelja, 21. kolovoza – Mario Kovač – TRASh baROCK party + drunkfunk Dj’z
Ulaznica: 20 kn

Mario KovačSa raznim bendovima i projektima izdao je već desetak galzbenih albuma različitih usmjerenja (od cabaret punka do radikalne eksperimentale). Trenutno svira klavijature, teremin i razne elektronske naprave u grupama NimbusDei i Dada Jihad te pjeva u bendu Delvis. Organizira razna događanja (performanse, hepeninge, predstave, glazbeen slušaone, filmske projekcije, književne i poetske večeri, DJ nastupe, izložbe, modne revije..) u mnogim ZG klubovima (uz gostovannja širom Europe), a DJ rezident je utorkom u klubu GJURO II.

 

Ponedjeljak, 22. kolovoza – Retro Oldies Goldies DJ night + Shiny Disco Balls DJ crew
Ulaznica: 20 kn

Nakon modernih, suvremenih partya sa najnovijim klubskim hitovima, vraćamo se malo u prošlost, u vrijeme kada se na veliko plesalo po diskačima i uživalo se u svakom trenutku. Upravo zato bit će stvorena tematska retro atmosfera kakva je nekad bila u 70ima, 80ima. Zabava uz najveće disco hitove u ovoj retrospektivnoj DJ noćui koju će vam pripremiti Retro Oldies Goldies night i Shiny Disco Balls DJ crew.

 

Utorak, 23. kolovoza – DIY’s Diyala Dub’s presents Jabbaton with Yesh & Venom / Morcheeba After Party
Ulaznica: 20 kn

Jabbaton“Diy’s Dub’s” su party/eventi pod okriljem hrvatske glazbene umjetnice Diyale (www.diyala.org), a održavaju se vec više od 3 godine. Naglasak je na kreativnom konzaltingu i predanosti eventu koji subkulturnoj sceni daje pojacanje odajuci cast bandovima i izvodacima. Na taj se nacin fanovima omogucuje prisniji kontakt uz druženje u posebnoj atmosferi. Ovaj put kao pojacanje varaždinskoj DJ ekipi “Diy’s Dub’s” dovodi dva DJ-a iz samog vrha hrvatske dubstep/drum’n’bass/grime scene – DJ Yesh i DJ Venom. Ovo je ujedno i službeni afterparty Špancirfesta, održava 23. kolovoza nakon koncerta Morcheebe u prostorima Arene Varaždin.

Some of DIY’S DUB’S Partyz: “Puseky partyz” sa DJ Phillipeom iz zagrebacke Confusion ekipe, “R U My Cookie?!” party sa DJ Simmon off iz Austrije, Louder / promocija benda, Elemental / promocija benda, Diyala / promocija albuma …

Jabbaton ekipa: DJ YESH (JabbaTon, Chew the Fat! Croatia / ZG)

Vec šest godina je organizator i resident veceri JabbaTon u sklopu programa KSET-a. Od listopada 2009. organizira i novu klupsku vecer, serijal hrvatskog izdanja poznate londonske klupske veceri Chew the Fat! koja se na mjesecnoj bazi održava u klubu Sirup.

(Shared a stage with:) Dijelio je pozornicu s imenima poput: Jon More (Coldcut), DJ Craze, Krafty Kuts, Mo’ Horizons, The Nextmen, Lee “Scratch” Perry, Stenchman, Jazzsteppa, MRK1, Beni G (Jack Beats), Karl Moestl, DJ Deekline, Ed Solo, DJ Quest, JFB, JME & Skepta (Boy Better Know), Durrty Goodz, Ghetts, No Lay, Noisia, Total Science…

Jabbaton DiyalaGlazbeno je raznolik te se žanrovski ne ogranicava. Ovisno o prilici i raspoloženju u njegovim se setovima može cuti Fidget house, Electro, Dubstep, Grime, UK Funky, Drum’n’Bass, Breaks, Rap, Funk i slicni srodni pravci. Roden i živi u Zagrebu. U glazbi je od malih nogu, završio je osnovnu glazbenu školu i godinama aktivno nastupao s harmonikaškim orkestrom. S elektronskom glazbom pobliže se susrece pocetkom srednje škole, kada mu redovita mjesta izlaska postaju klubovi vezani uz tada aktualne “tech” ritmove. Upisom na faks otkriva klub KSET (Klub Studenata Elektrotehnike) u kojem se 2002. godine uclanjuje u tzv. “Disco” sekciju sa željom da osim konzumiranja glazbu prezentira i drugima u vidu DJ-inga. Od tada sudjeluje u kreiranju raznih slušaonica (Chemical Brothers vs. Fatboy Slim, Stereo MC’s vs. Jamiroquai, Underworld, Basement Jaxx vs. Daft Punk, Old School Hip-Hop…) kroz koje publici prezentira svoje glazbene utjecaje, te sudjeluje u još nekim projektima kao gost (Bass Invaders, Illectric Funk, Glechudesa, Urban Fest Osijek, Seasplash festival, Tabor Film Festival…) ili (su)organizator (Jabba Street Festival 2009., Brucošijada FER-a 2005.-2010., 6.-11. Dirty Old Festival, ZKF 2006.).

DJ VENOM – Turntable DJ bavi se i klupskim miksanjem ploca od 1996. Višestruki prvak hrvatske, finalist na DMC World 2000, DMC 2003, ex YU prvak i Heineken thirst 2005 prvak, GLECHUDESA resident. Clan je Jabba Crewa i rezident na Jabbatonu.

http://www.facebook.com/JabbaTon

 

Srijeda, 24. kolovoza – We Love House / E-Base / Beatblock soundsystem
Ulaznica 20kn

E-BaseE-Base, najvažniji dio produkcijske kuće Ritam Klub, jedan od najpoznatijih hrvatskih DJa i producenata elektronske glazbe, vraća se u rodni grad da bi rasplesao ekipu na ŠpancirfestuE-Base na party pozornici Špancira predstavlja open air verziju svog klupskog projekta We Love House koji se jednom mjesečno događa u zagrebačkom klubu Sirup, te dijelove svog još neobjavljenog novog albuma. Svi p
oklonici elektronske glazbe bit će zadovoljni najfinijim odabirom nove house produkcije uključujući hitove, ali i klasike. Osim fanova elektronske glazbe dobrodošli su svi kojima dnevno španciranje probudi apetit za još bolju cijelonoćnu zabavu. Vidimo se u srijedu, 24.08. od 22:00 na Mobilisis pozornici. E-Base trenutno završava rad na svom novom albumu koji izlazi krajem godine. Na albumu će se nalaziti i novi single Dance Now napravljen u suradnji s multutalentiranom brooklynskom pjevačicom i glazbenicom Mayom Azucenom koja je surađivala s Gibonnijem.

Više o E-Baseu: 
http://www.e-base.hr/
https://www.youtube.com/watch?v=JjyKEvLclSw&feature=player_embedded

 

DiskobajagiČetvrtak, 25. kolovoza – Diskobajagi (BiH)
+ DJ Lady Toomedy / party rock dj’s
Ulaznica: 20 kn

Iza imena Diskobajagi skrivaju se dečki koji su inače članovi Dubioza Kolektiva. Ovaj audio-vizualni dvojac formiran je 2008. godine. Njihov live performans energična je kombinacija miksanja, sempliranja i re-editiranja video spotova, filmova i glazbe. Uspješno stvaraju neočekivane mash-up kombinacije slike i zvuka dajući nov i zanimljiv pristup DJ-ingu i VJ-ingu. Njihov najjači adut je faktor iznenađenja tako da su setovi uvijek zanimljivi i nepredvidljivi, kako auditivno tako i vizualno.

 

Carlos MendesCarlos MendesCarlos MendesPetak, 26. kolovoza – Carlos Mendes (ESP)
+ DFC – DanceFactoryCroatia DJ’s: Smuky / Marshall Neerg / Mathey live on bongos
Ulaznica: 30 kn

Svirao je na Love Paradi, Mikonosu, Mallorci. Obišao je Europu uzduž i poprijeko. Najpoznatiji klubovi poput Pache njemu su domaći teren, ali u Hrvatskoj je kao kod kuće. Nema razloga da mu i na Špancirfestu ne bude kao među svojima. Uostalom, Varaždinci ga odlično poznaju po sjajnim partijima koje je imao u njihovu gradu. Portugalac sa stalnim boravištem u Njemačkoj već neko vrijeme radno ljeto provodi na Hvaru, a ove godine zaključit će ga u Varaždinu.

Carlos Mendes poznat je po jedinstvenom “mendes” zvuku. Kaže kako nije biznismen nego da uživa u glazbi i energiji koju dobiva od ljudi na svojim partijima. Vlasnik je nekoliko labela. Massaka Recording pokriva house, tech house i progressive. Living Room bavi se chilloutom, deep houseom, new jazzom, acid jazzom i drum and baseom. Treći label Diskoton objavljuje deep minimal techno, minimal i electro. Sa svoja tri labela “drži” cijelo tržište elektronske glazbe. Od 2005. godine rezident je lounge bara Carpe Diem na Hvaru. U zadnje vrijeme voli zvuk kakav objavljuju etikete Systematic Marc Romboya, Toolroom Mark Knighta, Pryda Eric Prydza, Cr2 Mark Browna, zatim i dvojac D.O.N.S. To su producenti s aktualnim zvukom u svijetu koji Mendesa također oduševljava.

Glazbom se počeo baviti sa 17 godina. U počecima oduševljavali su ga funk glazba iz 60ih, italo disco dosta je utjecao na njega početkom 80ih te umjetnici poput Kraftwerka i Jean-Michel Jarrea. Uz 39-godišnjeg zaljubljenika u glazbu i Hrvatsku (kojeg je ekipa iz Red Carpeta preko Hvarskog Carpe Diem Beach provirala među domaće jet-setere) na Mobilisis party pozornici nastupit će DanceFactoryCroatia DJi, Mathey (na bongosima), Smuky i Marshall Neerg.

http://www.facebook.com/DJCarlosMendes
http://www.carlos-mendes.net

 

Subota, 27. kolovoza – Niki Belucci (HU)
+ DFC – DanceFactoryCroatia DJ’s: Chamae / GBass 
Ulaznica: 50 kn

Niki BelucciNiki BelucciNiki BelucciNesuđena gimnastičarka ubzo nakon što se kao DJica probila u domovini Mađarskoj proslavila se i u svijetu. Karizmatična ljepotica slobodno se može pohvaliti s više od 30 naslovnica časopisa za koje je pozirala. Komad i pol bit će zvijezda Mobilisis party pozornica na Špancirfestu. Redovita je gošća svjetskih klubova, a ima golemo iskustvo i u programima komercijalnih televizija. Sudjelova je u emisiji “Real World”, koja je najpopularniji reality show u Mađarskoji dosad. Tijekom 100 dana boravka u vili radila je glazbu za stanare. U 2005. njezina zvijezda sve je sjajnija. Sudjeluje u showovima poput “RTL Klub Television”, “Star-box”, i “Fear-Factory”, u kojem je hrabrošću posramnila muške natjecatelje. Zatim se okušala u bodyguard reality showu “I.O.S.A.” te u “Cool TV”. Tijekom glumačke karijere snimila je 30-ak filmova.

Niki Belucci je simbol ljepote, zdravlja, erotike, požude, umjetničke slobode, šarma, strasti i energije. Ova predivna djevojka, koja je ostavila značajni trag u svijetu sporta, točnije gimnastike, morala se nažalost prestati baviti sportom već u 15.godini zbog ozbiljne ozljede. Kao dokaz njezinog talenta zanimljivo je spomenuti da Niki posjeduje 21 zlatnu, 12 srebrnih i 8 brončanih medalja te dva sportska kupa od Federalnog gimnastičkog kluba. Završila je srednju ugostiteljsku školu, ali je u struci radila samo nekoliko mjeseci. Bila je asistentica u trgovini rublja kad se njezin interes okrenuo prema erotskoj fotografiji te je Niki ubrzo dobila uloge u filmovima.

Nakon sto je provela je šest mjeseci radeći u industriji za odrasle, sa svojih 19 godina, tijekom dodjele Porno Oskara, Niki je izjavila kako napušta biznis te se okreće svom dugogodišnjem hobiju- DJ-ingu. To se pokazalo sjajnim potezom, iako će neki kazati da je to bio veliki gubitak. U glazbenim vodama snašla se kao prava riba. Nedavno je na Zrću zaključila da su joj Hrvati zgodni i ljubazni. Sviđaju joj se kao i Swarovski kristali, a oni je obožavaju i jedva čekaju da skine košulju. Iako to u zadnje vrijeme sve rijeđe čini.

U Subota, 27. kolovoza zadovoljstvo da s ljepoticom podijele pozornicu imat će DFC DanceFactoryCroatia DJI Chamae i GBass.

http://www.belucci.hu
http://www.facebook.com/pages/Nikki-Belucci/222341995541
http://www.youtube.com/watch?v=JbG9cMh0PYY

 

Nedelja, 28. kolovoza – World Dub Club Balkanica party
BJ Nevenko La Cherga (AUT) BJ Crna Trava (UK)
Ulaznica: 20 kn

BalkanicaU nedelju nakon velikog koncerta Asian Dub Foundation, savršeni tematski after za idealni zadnji dan Špancirfesta je na party pozornici. Gostuje ekipa World Dub Club Balkanica koju čine BJ Crna Trava i BJ Nevenko koji je osnivač grupe La Cherga kojem se kasnije pridružila Adisa Zvekić, nekadašnja članica benda Dubioza Kolektiv. Muzika Balkanice La Cherge je mješavina istočnoeuropskog i balkanskog zvuka s jedne i dub muzike u britanskom i jamajkanskom stilu s druge strane.

http://www.myspace.com/bjnevenko
http://www.facebook.com/lacherga
http://soundcloud.com/bjcrnatrava/sets

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan državnosti

FOTO Križevčani odali počast braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća

Uoči Dana državnosti danas su u Križevcima kod spomen obilježja „Ponos branitelja – u znaku križa“ položeni vijenci i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×